1_2Príchod letných prázdnin pre väčšinu ľudí znamená, že si po roku plnom povinností konečne oddýchnu. Škola ŠELIEM však nezaháľala a pre jej mladších aj starších členov aj nečlenov pripravila bohatý program plný zábavy, dobrodružstva, pohybu a poznávania.

Leto sme odštartovali denným táborom pre deti a mládež, organizovaným v Devínskej Novej Vsi. Tábora sa zúčastnili nielen naši stáli študenti, ale aj množstvo detí, pre ktoré to bola prvá akcia so Školou ŠELIEM. Deti nielenže spoznali nových kamarátov, ale vďaka rôznym výletom, opekačkám a hrám si odniesli nezabudnuteľné zážitky. Denný tábor sme síce organizovali prvý krát, avšak na základe ohlasov od detí a rodičov môžeme povedať, že mal veľký úspech.

Deň po skončení denného tábora sme už tradične zavítali do rekreačnej oblasti Gazárka v meste Šaštín-Stráže. Konal sa tu už deviaty ročník Kung Fu Camp-u, ktorý trval 4 týždne, pričom dva týždne boli venované deťom od 6 do 10 rokov a dva týždne mládeži a dospelým. Ako napovedá samotný názov, venovali sme sa najmä tréningom Kung Fu. Pre deti bol tiež pripravený aj iný program ako napríklad prechádzky v lese, opekačky, nočný výlet, rôzne súťaže a hry a mnoho iných zaujímavých aktivít. Popri tom všetkom sme s účastníkmi natočili už piaty diel rozprávkovej ságy KOTMAN. Deti, mládež aj dospelí teda mali okrem množstva tréningov čas aj na oddych a už čoskoro sa všetci môžu tešiť na náš film “KOTMAN 4 – Návrat Draka“.

Prázdniny sme zavŕšili akciou Záver leta, ktorú sme organizovali v spolupráci so združením Akademia Natura taktiež na Gazárke v Šaštíne. Popri tréningoch Kung Fu mali zúčastnení možnosť si zacvičiť aj Čchi Kung a Tao, a navyše získali informácie o miestnych liečivých bylinách a možnostiach ich spracovania. Účastníci našich letných podujatí teda zažili pestrý program a my sa na nich opäť tešíme na tréningoch či rôznych akciách počas školského roka.

 

Roman Vincze, Škola ŠELIEM

Image2 P1070919 P1080190 P1080334 P1080482