Maratón spoločenských hier je spojenie slov, ktoré sa cez víkend v obci Veľké Úľany stalo dobre známym. Podujatie organizovala a zastrešila DO FÉNIX. A prečo práve vo Veľkých Úľanoch? Pretože aj tu máme dobrovoľníkov, ktorí sú zapálení pre našu činnosť a sú zároveň vášnivými hráčmi spoločenských hier.  Ako to už u nás býva, podujatie je o zábave, no prináša aj hodnotu navyše.

Počas 2 dní sa Maratónu zúčastnilo až 250 hráčov. Zabavili sa, spoznali nových ľudí, zapojili sa do súťaží a participovali na workshopoch. Na workshopoch sa hovorilo o histórii a benefitoch hrania spoločenských hier v každom veku – vzdelávacích i zdravotných. Nedeľný workshop priniesol nápady, búrlivé diskusie a kopu tvorivosti, keď si účastníci v tímoch vytvárali vlastné hry. Ako inšpiráciu si vypočuli príbeh tvorcu celkom novej, už čoskoro vydanej spoločenskej hry, Rozprávkari.

Do organizácie sa zapojila miestna komunita. Základná škola poskytla priestory i občerstvenie. K tomu prispeli aj lokálni podnikatelia i súkromné osoby – chrumkami, plastovými pohárikmi, domácimi buchtami, či dokonca rezňami ako obed pre dobrovoľníkov. Dobrovoľníci boli deti zo ZŠ a mladí ľudia z obce. Ako jedna z organizátorov by som rada povedala, že som po celý čas podujatia cítila podporu a ústretovosť.

 

Započuli sme vety ako:

„Dúfame, že bude druhý ročník.“, „Tešíme sa nabudúce!“, „Bola to super akcia.“

či dokonca „Tie buchty boli nenormálne dobré.“ :)

Tak (dúfame) zas o rok!

 

Niekoľko fotografií z podujatia:

Za finančnú podporu a sponzorské dary ďakujeme: Nadácia ZSE, Ludopolis – mesto najlepších spoločenských hier, Grain Slovakia, MINDOK, ZŠ Veľké Úľany