Európsky týždeň mobility (ETM) prebieha pravidelne každý rok. Začína sa 16.9. a končí 22.9.

ETM prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu. V roku 2017 bol ETM doposiaľ najúspešnejší, vďaka zapojeniu vyše 2500 obcí a miest. Tohtoročnou témou je KOMBINUJ A CHOĎ! (http://eurotm2018.eurotm.sk/)

 

V DO FÉNIX podporujeme takéto iniciatívy a sme radi, keď k nim môžeme motivovať aj našich členov. Pri príležitosti ETM sme sa rozhodli vyhlásiť malú súťaž. Je rozdelená na dve skupiny:

  1. jednotlivci: Zapojiť sa môže ktokoľvek, bez ohľadu na vek. Úlohou je čo najoriginálnejšie spropagovať Európsky týždeň mobility (fotografia, báseň, video…). Svoj (zrealizovaný) nápad nám pošlite na spravnecentrum@do-fenix.sk do 23.9.2018. Oceníme 3 najzaujímavejšie nápady.
  2. tímy Fénixákov – škôlkárov: Do Fénixu prichádzajú stále mladší členovia. Rozhodli sme sa jednu kategóriu venovať len im. Zapojiť sa môžu LEN ako skupina (max. 20-25). Úlohou je poslať nám spravnecentrum@do-fenix.sk fotografie (obrázkov, malieb, výrobkov) dopravných prostriedkov, okrem auta, ktorými sa dostanú do škôlky. Dopravné prostriedky nemusia zatiaľ existovať :). Termín ukončenia je 23.9.2018. Oceníme 1 skupinu, ktorá nám pošle najzaujímavejšie výstupy svojej práce.

Všetky informácie ohľadom ETM nájdete na http://eurotm2018.eurotm.sk/.