Fénixáci, pamätáte si na perfektné vystúpenie gymnastky Evičky na celoslovenskom stretnutí? Na Minitalente v Starej Myjave zahviezdila a zožala veľký úspech. Šikovná gymnastka z Galanty, ktorá akoby nemala kosti v tele vyrazila dych mnohým. Evička Madarászová nebola úspešná len na CSS, vyhráva slovenské aj medzinárodné súťaže v gymnastike a my sme na ňu veľmi pyšní! Rozhodli sme sa osloviť jej maminu, menovkyňu Evku aby nám o svojej šikovnej ratolesti napísala niečo viac.

„Evičku sme priniesli na zápis na gymnastiku v auguste 2019. Trénerka sa pozrela ako sa hýbe a čo vie. Okamžite ju zaradila do súťažnej skupiny, kde cvičila s ostatnými dievčatami. Bolo to pre ňu náročnejšie, keďže nebola zvyknutá učiť sa kroky na hudbu a väčším dievčatám nestíhala. Po pár týždňoch tréningov išla ich skupina na súťaž, kde sa umiestnili na 2. mieste a získali pohár. Evička bola vždy živé dieťa, neustále sa hýbala. Mysleli sme si, že gymnastika ju na doma ukľudní, ale mýlili sme sa. Z jednej miestnosti do druhej ide mlynskými kolesami a televízor pozerá dole hlavou alebo v „kolíske“. Prvú súťaž ako jednotlivkyňa išla v júni 2021 v Showtime Dance v Leviciach, v B kategórii – gymnastické výrazové tance. Umiestnila sa na 2 mieste. Gymnastická skupina sa prihlásila na ďalšiu súťaž v Showtime Dance Tour 2021. V októbri tohto roku prebiehala kvalifikácia. Evička získala 3.miesto ale stále nebolo isté, či sa zúčastní finále. O niekoľko týždňov sme sa dozvedeli skvelú správu. Počet bodov, ktoré získala jej predsalen stačil na finále. Začala sa tvrdo pripravovať. Trénerka jej pozmenila zostavu, kde mala aj náročnejšie prvky. Nastal deň D, teda finále V4 Dance Cup 12.11.2021. Nervozita bola veľká, predsalen tam boli finalisti zo 4 krajín. Neustále som Evke pripomínala, že nevadí, ak sa neumiestni. Úspech je, že sa sem dostala a my sme na ňu veľmi hrdí. Ona mi ale krátko pred súťažou povedala „Mami neboj, ja si verím“. Pri vyhodnotení sme v napätí stáli. 4.miesto, 3. miesto a Evička stále nič. 2. miesto … už som začala pociťovať prázdnotu, že Evička bude veľmi sklamaná. A zrazu 1.miesto vyhráva Evičkaaa!!! Veľmi sme sa tešili a na ten moment nikdy nezabudneme. Je to Evičkin najväčší úspech, ktorý zatiaľ dosiahla. Momentálne sa dievčatá z klubu pripravujú na ďalšiu súťaž, kde musí natrénovať až 3 zostavy. Intenzívne sa pripravuje aj na gymnastickú akrobaciu. Tak nám držte palce.

My Evičke samozrejme palce držíme a veríme, že dosiahne ešte veľa úspechov. Sme hrdí na to, že Fénixáčka z Galanty uspela v tak silnej medzinárodnej konkurencii a dokázala získať zlatú medailu. Ak aj vy máte vo svojej základnej organizácii úspešného športovca / športovkyňu alebo umelca / umelkyňu, o ktorých by malo byť počuť, napíšte nám. Úspešných Fénixákov radi predstavíme na našom webe a sociálnych sieťach.