Projekt Zdravie nie je klišé beží už niekoľko mesiacov a my sme veľmi radi, že sa doňho aktívne zapájate. Spracovali sme výstupy a fotky, ktoré ste nám doposiaľ poslali a niektoré z nich teraz zverejníme. Ak ste nám výstupy ešte neposlali môžete tak spraviť na e-mailovej adrese sutaze@do-fenix.sk 

ZO Krásno nad Kysucou využilo aktivity nielen na zlepšenie zdravia jednotlivcov ale mnohé z aktivít realizovali ako hru pre celý kolektív. Počnúc spoločným umývaním zúbkov, cez hranie hier až po diskusiu a hravé stvárnie, ako sa nemáme správať k svojim priateľom, spolužiakom a okoliu.

 

Mladí zo ZO Sobrance sa venovali všetkým oblastiam ich zdravia pod hlavným heslom nášho projektu a to Myslím zdravo, Cítim zdravo a Žijem zdravo. Nezabudli ani na pravidelné STOP a ŠTART výzvy, s ktorými sa popasovali naozaj odvážne.

ZO Trnovec nad Váhom zapojila do projektu mladších i starších Fénixákov a Fénixáčky. Aktívne využívali pracovné zošity ale zapojili sa aj do súťaže „Zdravé pexeso“, v ktorej aj jedna z ich členiek vyhrala hodnotné ceny.

ZO Zemplínska Teplica sa rozhodla rozvíjať zdravie svojich Fenixákov a Fenixáčiek aktívne a tak vyrazili za dobrodružstvom. K turistike patril aj výlet a spoznávanie našich krásnych slovenských pamiatok.

Hovoriť na tému zdravia sme vyrazili aj z Ústredia DO FÉNIX a zamierili sme rovno na Strednú odbornú školu Dizajnu v Bratislave. So študentami prvého ročníka sme diskutovali o téme prokrastinácia. Rozprávali sme sa, čo to vlastne prokrastinácia je, ako najčastejšie prokrastinujeme a aké povinnosti odkladáme na neskôr. Uviedli sme niekoľko drobných trikov, ktoré nám môžu pomôcť sústrediť sa na prácu. Napríklad nechať mobilný telefón v inej miestnosti, určiť si priority a za dobre zvládnutú úlohu sa odmeniť. Súčasťou boja proti prokrastinácii je schopnosť plánovať si čas a program, tzv. time management. Z tejto oblasti sme si ukázali postupy ako naplánovať svoje povinnosti a pritom nepreťažiť náš diár ani našu kapacitu.