logo-7-celoslovenske-stretnutie-fenixakovMúdrejší, opálení, vybláznení a s novými zážitkami – tak sme odchádzali z Celoslovenského stretnutia FÉNIXákov. V poradí siedme celoslovenské stretnutie sa konalo tento krát na východe, v krásnych Veľatoch.  Za pomoc pri výbere zariadenia a organizácii ďakujeme územnej organizácii Trebišov.

Vyše 140 FÉNIXákov spolu prežilo štyri dni plné zaujímavých aktivít. O zábavu nie je nikdy núdza, ale netreba zabúdať aj na vzdelávanie a potrebu hovoriť o dôležitých témach. V piatok sme sa zúčastnili Detskej konferencie Sú medzi nami, s témou Nebuď nevšímavý. Viedol ju psychológ Filip Hric. Hovorili sme o šikane, o problémoch pred ktorými ľudia často zatvárajú oči alebo dokonca ani len netušia, že existujú a pritom trápia veľa mladých ľudí. Krátku informačnú prednášku nasledoval workshop, kde účastníci pracovali v skupinách na nových nápadoch ako ľuďom otvoriť oči a pomôcť deťom a mladým ľuďom, ktorí sú obeťou šikany. Nápady boli skutočne rôzne – od seminárov na škole, cez webstránky až po festivaly. Po trošku vážnejšom začiatku dňa sme zvoľnili a poobede sa konali Vodnícke slávnosti pri bazéne. Prišiel aj sám pán Vodník, aby dohliadol na to, že všetko beží ako má. Nasledujúci deň sa konala FÉNIXácka olympiáda a Kontinentálne hry, kde účastníci prešli všetky svetadiely počas troch hodín. Posledný večer nesmel chýbať Minitalent FÉNIXu! Vystúpenia boli skvelé. Všetci sme sa zabavili a súťažiacich neminula odmena.

Celoslovenské stretnutie bolo tento rok skutočne vynikajúce! Mali sme krásne počasie, výborný program a super účastníkov (ale takí sú všetci FÉNIXáci). Nakoniec by som sa ešte rada poďakovala naším hosťom z maďarskej Békescsaby, ktorí nás poctili svojou návštevou a prispeli k príjemnej atmosfére. Za seba len dodám, že sa neviem dočkať ďalšieho celoslovenského stretnutia a dúfam, že Vás uvidím čo najviac!

Mgr. Martina Barboríková, Ústredie DO FÉNIX

—> FOTOGALÉRIA <—