Chlapec na pohľadnici sa volá Félix a v ruke drží balón s 25-kou. A viete prečo? Félix oslavuje tento rok svoje 25-te narodeniny tak isto ako Fénix. Jeho snom je vidieť čo najviac miest z nášho nádherného sveta. Pomôžeš mu? Sem už stihol zavítať MAPA

Pohľadnica 1-1

Ahojte!

Radi by sme Vám predstavili jednu z aktivít k 25. výročiu. Nesie názov „Félix cestuje“ a jej cieľom je pomocou pohľadnice dať vedieť do sveta o Fénixe a o našej činnosti.

felix cestuje

Vašou úlohou bude rozposlať pohľadnicu do sveta svojím priateľom, rodine či známym a dať im tak o nás vedieť. Je k dispozícii aj anglická verzia. Keď by ste si zároveň chceli nájsť tzv. „pen-friend“ čiže priateľa na dopisovanie, tak máte možnosť využiť internetovú stránku www.postcrossing.com , ktorá funguje na princípe náhodného generovania adries zaregistrovaných členov.

Ak by ste chceli skúsiť aj túto formu tu je krátky návod:

  1. Choďte na stránku postcrossing.com
  2. Zaregistrujte sa
  3. Požiadajte o adresu zo stránky
  4. Pošlite pohľadnicu na túto adresu

A už vám ostane len čakať :)

Keby už nemáte náhodou komu poslať pohľadnicu, môžete si Félixa zobrať so sebou na túry, a keď sa dostanete na nijaké krásne miesto môžete ho odfotiť s tým, čo vám najviac páči.

postcrossing

 

A aby sme všetci videli, kam až Félix docestoval, poproste adresátov  pohľadníc, aby vám odfotili niečo typické-zaujímavé pre ich krajinu/mesto spolu s Félixom(pohľadnicou) a poslali Vám späť fotku na adresu spravnecentrum@do-fenix.sk spolu s miestom, kde to bolo odfotené.

Následne bude z prijatých fotiek vytvorená interaktívna mapa sveta s miestami, ktoré Félix navštívil. Po kliknutí na dané miesto sa Vám zobrazí prijatá fotografia.

mapa

Pohľadnice si môžete sami stiahnuť a vytlačiť, alebo požiadať ústredie, ktoré vám ich zašle na vašu ÚO.

Tu je názorná ukážka:

Kika z Dubnice nad Váhom poslala pohľadnicu Félixa svojmu kamarátovi do Lotyšska. Keď mu dorazila zobral Félixa na výlet a odfotil ho so starým kostolom, ktorý patrí k pamiatkami v Lotyšsku. Svoju fotku následne zaslal na spravnecentrum@do-fenix.sk, kde sme ju zverejnili na mape.

13444563_1140013312726458_214603489_n

Kam najďalej sa vďaka Vám dostane Félix?

Kristína Jaššová, ÚO Dubnica nad Váhom

 

POHĽADNICE NA STIAHNUTIE:

SVK verzia -> SVK pohľadnica

ENG verzia -> ENG pohľadnica