Tohtoročné leto začalo pre nás trošku neštandardne. Slávnostne sme ukončili sezónu 2015/2016, cez víkend sme si oddýchli od pravidelných a nepravidelných akcii a v prvý prázdninový deň sme začali…

Druhý ročník denného letného športového campu prebehol v duchu loptových hier, akrobacie a plávania. V rámci spolupráce so skupinou historického šermu a remesiel Corvus Arna, sme sa aspoň na chvíľu ocitli v stredoveku a zabavili sa nie len výukou, ale aj lukostreľbou a remeslami či kúpaním v biobazéne. Týždeň denného campu ubehol ako voda a jeho slávnostné ukončenie v piatok pri ohni pod mostom Chucka Norrisa uzavrel prvú kapitolu nášho leta 2016.

Po opekačke sme sa pobrali domov, aby sme si na druhý deň zbalili veci a okolo obeda odcestovali smer Šaštín-Stráže a pripravili sa na príchod prvých účastníkov pobytových campov. 4 týždne sme strávili v prekrásnom prostredí šaštínskych lesov kde sme spoznávali prírodu, rastliny či pozorovali nočnú oblohu. Hrali sme dobrodružné hry, trénovali kung fu, cvičili akrobaciu, prekonávali svoje osobné rekordy v behu na 1 km, či oddychovali pri ohni alebo pri výrobe zošitov. Natočili sme aj siedme pokračovanie našej rozprávkovej ságy Kotman 5 pod názvom Koniec sveta. Využili sme špeciálne efekty, kung fu boje a celkový talent účastníkov našich campov.

4 týždne ubehli a my sme a pobrali smer Bratislava. Chvíľu sme pobudli doma a posledný prázdninový týždeň sme strávili opäť v obľúbenom lesnom prostredí na letovisku Gazárka. Leto 2016 bolo plné nezabudnuteľných a mnohokrát i neopakovateľných zážitkov pre všetkých účastníkov našich letných akcii.

Obľúbenosť a účelnosť zdravého pobytu v lese v kombinácií s neformálnym vzdelávaním detí a mládeže sa prejavila následne v školskom roku 2016-2017. Od septembra sme aktuálne zorganizovali 3 ďalšie úspešné pobytové akcie a sezónu ukončíme ešte mikulášskym campom v decembri.

 

ÚO Bratislava M-klub aka Škola Šeliem

www.facebook.com/skolaseliem

Flowers – Kotman 5 Soundtrack

https://www.youtube.com/watch?v=7sfgQV-Wapo