Projekty  humanitárneho charakteru nie sú  v DO FÉNIX  ojedinelé.  Kampaň Veď pomáhať sa má!  zobrali veľmi vážne aj deti z DO FÉNIX Krásno nad Kysucou. Rozhodli sa vyčarovať úsmev jednému z účastníkov letného tábora Nadácie Markíza a Štvorlístok deťom, o.z..

Ako sa im podarilo zozbierať 150,-€  pre nového kamaráta?

S projektom začali už v decembri. Vymýšľali, tvorili, zorganizovali vlastné vianočné trhy,  pripravili pozvánky, výzdobu stánky… Aj príprave cenoviek venovali veľkú pozornosť. :) Čím boli tieto  vianočné trhy výnimočné?  Mohli sa tam objaviť len výrobky, ktoré vlastnoručne „obchodníci“  vyrobili. A tak sa na pultoch objavili rôzne vianočné ozdoby, perníky, hračky, náramky, prívesky…

Pri slávnostnom otvorení dverí vianočných trhov  zaspievali deti zo základného kolektívu DOREMY  vianočné koledy.  A potom to už vyzeralo ako na skutočných trhoch. Každý sa  snažil  zaujať svojím nápaditým  tovarom, prilákať k svojmu stolíku  pánov poslancov mestského zastupiteľstva, či pána primátora.

Výťažok z predaja poputuje na dobrú vec.  Projekt Obleč si svoje dieťa! Sa zmenil na Oblečieme si nového kamaráta! Určite tieto peniažky  vyčarujú  pri nákupe oblečenia  úsmev nielen obdarovanému, ale aj darcom.

Krásne gesto, čo poviete?

Skúste sa pridať aj vy!