Na ústredí Fénixu pribudla nová tvár na pozíciu Koordinátor práce s dobrovoľníkmi. V týchto riadkoch si ho trochu predstavíme.

Napriek svojmu pomerne mladému veku, je Jakub už starým mládencom, ktorý má v nohách pol sveta. Po ukončení štúdia práva na Univerzite Komenského sa rozhodol špecializovať a vyštudoval ľudské práva v talianskych Benátkach, a preto sa považuje za zarytého „slniečkara“. Po ukončení štúdia pôsobil v Nepále, kde popri výskume vyučoval v horách anglický jazyk a pracoval s deťmi ako vychovávateľ. Tieto a ďalšie životné a pracovné skúsenosti prišiel využiť na pomoc deťom naspäť na Slovensko, kde sa aj prostredníctvom práce vo Fénixe snaží prispieť k pozitívnej zmene v živote iných ľudí, najmä detí. Deti má v obľube, či už ako doučovateľ, opatrovateľ alebo inštruktor snowboardingu, chce im pomáhať napredovať a posúvať ich životné obzory a  hranice možností.

Medzi jeho hobby patrí okrem cestovania hlavne šport, kávičkovanie, „doskové športy“ (snow, skate, long, wake a všakovaký iný boarding), svetový mier a raggae muzika.

Jakub je ako bývalý barman veľmi priateľský a dobre vychádza s ľuďmi, avšak ako sám hovorí „až po druhej rannej káve“. Po nej je ale pripravený dať zo seba 120% pre dobrú vec a pracovať až dokým nie je čas na ďalšiu kávičku.

Dúfame , že s nami vo Fénixe bude tak spokojný ako vyzerá.