Etapová hra Vyskilluj sa bola zameraná na rozvoj 4 zručností – čitateľská gramotnosť, digitálne zručnosti, finančná gramotnosť a prezentačné zručnosti. Fénixáci plnili rôzne zadania a realizovali svoje nápady a najaktívnejšie deti sa zúčastnili záverečného workshopu Neseď doma_ Vyskilluj sa.   Skupina 13 detí a 2 vedúcich sa stretli  vo štvrtok 21.9. v Bratislave, čím začala ich výhra. Hneď na úvod ich čakal fotografický workshop pod vedením Moniky Molnárovej, profesionálnej fotografky. Deti sa naučili čo to z histórie fotografie, videli prvú fotografiu na svete, zistili čo je to kompozícia či ISO, ako využívať pri fotení svetlo či rôzny uhly, no a nakoniec si aj samy fotenie vyskúšali. Pracovali vo dvojiciach a na nimi vybrané fotografie mali možnosť získať spätnú väzbu fotografky.

 

 

Neskoré poobedie bolo naplánované stretnutie a workshop  v TV Markíza. Pred vchodom už čakal náš Paťo Herman, ktorý nám vybavil VIP prehliadku a debatu o živote televízie.  Nielenže sme pochodili všetky štúdiá, ale boli sme aj na živom vysielaní, v réžii, v maskérni a v kostymérni. Počas reklamy sa nám pár minút venoval Viktor Vincze a v štúdiu Telerána si deti pokecali  s Jarom Zápalom a Lenkou Vavrinčíkovou. Deň plný zážitkov pokračoval  odovzdaním Zlatého pierka mladým Fénixákom i poďakovania vedúcim, ktorí s deťmi počas etapovej hry úlohy plnili. Večer sme zakončili v Starom meste, kde sme sa navečerali a čakalo nás spoznávanie večernej Bratislavy.

Po náročnom dni, sme začali v piatok zhurta. Presunuli sme sa do Starého mesta a tam sa začala Mestská hra zameraná na spoznanie Bratislavy, života v naj a spoznávanie možnosti ako tráviť svoj voľný čas.  Deti hľadali poklad pomocou indícií. Úlohami a otázkami sa o našom hlavnom meste dozvedeli viac ako vedia aj mnohí jej obyvatelia. Na konci hry získali heslo, ktoré predstavovalo miesto, kde si svoj vytúžený poklad nájdu. Posledné chvíle programu strávili pri nábreží Dunaja oddychom a nákupmi suvenírov ;).

 

Za realizáciu podujatia ďakujeme: