V najbližších dňoch sa Fénix nalieta do sýtosti a kúsok viac. Náš koordinátor pre prácu s dobrovoľníkmi (a bársčoho iného) Jakub sa v priebehu najbližšieho týždňa predstaví na troch rôznych miestach (samozrejme, že nie naraz).

 

Už zajtra ráno sa preletí do Dubnice nad Váhom, kde bude v škole spolu s Pani Riaditeľkou prednášať o svojom dobrovoľníckom pôsobení v Nepále a priblíži myšlienky a zákutia dobrovoľníctva mladým, aby spoznali čaro tejto životnej cesty.

V utorok 28.11. sa stane z Jakuba turboFénix a stihne nie jednu, ale hneď dve prednášky v jeden deň. Doobeda sa predstaví na oslave 20. výročia Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kde bude ako jeden zo speakerov rozprávať o dobrovoľníctve v zahraničí, štúdiu v zahraničí a o tom, prečo sa rozhodol vrátiť na Slovensko. Toto výročie sa nesie v duchu odkazu 17. novembra, ktorý je v dnešnej dobe odlivu študentov do zahraničia veľmi aktuálnou témou.

 

Hneď po skončení prednášky v Trnave sa preletí do neďalekej Šale, kde sa uskutoční akcia „Feast of Ideas“. Táto akcia skrsla v hlave Kristíny Šperkovej, ktorá už dlhší čas pôsobí vo Švédsku ako prezidentka organizácie IOGT zameranej na boj proti alkoholizmu a zdravý životný štýl. Osud mladých v rodnej Šali jej však nikdy nebol ukradnutý. Spoluprácu si mali možnosť vyskúšať už pred tým, na konferencii „Ako sa máme? A čo s tým?“, kde spoločnými poznatkami pomáhali Šali nájsť riešenia na alarmujúce štatistiky užívania omamných, návykových látok a alkoholu medzi mladými. Utorkové stretnutie s mladými Šalanmi bude mať za cieľ rozprúdiť diskusiu na tému zdravého životného štýlu, aktívneho trávenia voľného času a zaujímavými aktivitami povzbudiť tak mladých k tomu, aby vyšli zo svojej „komfortnej zóny“ a neustále sa posúvali vpred.

Čo k tomu dodať? Asi už teda len tú kávičku alebo dve, aby počas letku nezaspal J