Tento víkend sa uskutoční udalosť, na ktorú všetci netrpezlivo čakáme. Pri príjemnom posedení v decembrovej atmosfére sa rozhodne, kto celý rok poslúchal a kto dostane darček. Žeby sa Vianoce dostavili o tri týždne skôr?

 

Nie, nie. Do Vianoc sa ešte aspoň dvakrát musíme vyspať. Reč je ale o niečom podobnom – o FeDoR-ovi.

FeDoR – Fénixácky Dobrovoľník Roka – je večer, kedy si uctievame našich dobrovoľníkov. Dobrovoľníci sú základným kameňom našej činnosti, hnacím motorom organizácie a hlavným vykonávateľom misie DO FÉNIX. Nielen pre našich členov sú dobrovoľníci hrdinami. Títo ľudia venujú svoj voľný čas, ktorého sami nemajú priveľa, tomu, aby priniesli pozitívnu zmenu do sveta detí a mládeže na Slovensku. Od organizovania výletov, cez prednášky, tábory, zbierky, výmenné pobyty, konferencie až po dôverné rozhovory v základných kolektívoch sú dobrovoľníci mentormi a „výhybkármi“ na ceste dospievania našich členov.

Pozitívny vplyv našich dobrovoľníkov sa nedá odmerať v číslach, zaznačiť do grafov ani vyvážiť v dukátoch ale aj napriek tomu ho nie je možné prehliadnuť. Dobrovoľníci pomáhajú tvoriť budúcnosť našich členov, podporujú ich, usmerňujú, vychovávajú a vybrusujú ich na ľudí, ktorí sa vo svete nestratia.

Už túto sobotu 2.12 sa v hoteli Marlene v Oščadnici rozdajú ocenenia pre našich najaktívnejších. Nezabúdame ani na našich partnerov, ktorí nás pri činnosti podporovali, za čo bude udelené ocenenie Pierko pomoci. Oceňovať budeme aj tri základné organizácie, ktoré v roku 2017 spravili najväčšiu dieru do sveta detí a mládeže. Základný kolektív a základná organizácia budú ocenené v špeciálnych kategóriách Správna cesta a Skvelý nápad.

Ak by náhodou zabudli, tak oceníme dvoch dobrovoľníkov za to, že majú Veľké srdce a dvoch za to, že rozprestreli svoje Zlaté krídlo nad našimi členmi. Vyvrcholením večera bude ocenenie v kategórii Absolútny Fénixácky Dobrovoľník Roka za celoročné dielo práce s mládežou.

Galavečer FeDoR nie je iba obhliadnutím za úspechmi našich dobrovoľníkov, ale je to najmä oslava toho, že práve vďaka nim naša organizácia funguje a prináša pozitívne zmeny do sveta detí a mládeže. Pridajte sa aj vy k nám túto sobotu večer aspoň symbolickým pozdvihnutím pohára na našich dobrovoľníkov.