Ani sme sa nenazdali a už je tu jún, koniec školského roka a s ním aj sladké snívanie o záhradnej grilovačke, večeroch pri vode, tancovaní do rána a hlavne o stretnutiach s kamarátmi. K začiatku leta už 10. rok  neodmysliteľne patrí aj Celoslovenské Stretnutie Fénixákov známe ako CSS. Hlavným podporovateľom tohto podujatia je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, spolu s Iuventa – Slovenský inštitút mládeže.

Už zajtra sa všetci stretneme v Hoteli Tatranec v Tatranskej Lomnici kde spoločnou večerou o 18:00 otvoríme program 10. CSS. Čo nás tento rok čaká a na čo sa môžeme tešiť?

Vo štvrtok 14.6 už od obeda budú fénixáci z ústredia pripravovať a dolaďovať všetko na príchod viac ako 100 detí z celého Slovenska, spolu s 21 vedúcimi, 5 mladými vedúcimi a mnohými ďalšími. Po spoločnej večery bude nasledovať spoločné zoznamovanie a predstavovanie, a večer zakončíme zoznamovacou tancovačkou.

Piatok je venovaný Detskej konferencii Sú medzi nami, na ktorej sa budeme tento rok venovať téme zdravia a zdravého životného štýlu, ktorú si sami zvolili Fénixáci už minulý rok. Špeciálny lektor PhDr. Vladimír Zlatoš nám porozpráva o zdravom jedálničku o potrebe pohybu a predvedie nám praktické ukážky cvičenia. Na konferencii si deti budú môcť zvoliť tému budúcoročnej konferencie a určiť tak, ako a o čom sa chcú dozvedieť viac. Detská konferencia je podporená Nadáciou TESCO v spolupráci s TESCO Lamač, ktoré sa aktívne zapájajú do podpory zdravého životného štýlu medzi mladými. Našej detskej konferencii venovali košík plný hier a zábavy.

Po detskej konferencii sa deti budú mať možnosť rozptýliť poobednými hrami v areáli, ale aj návštevou Tatranskej Lomnice a obhliadkou Tatranskej prírody. Večer bude nasledovať narodeninová oslava vo forme jubilejnej diskotéky. Bodkované, pásikavé, farebné a narodeninové motívy sú vítané :)

V sobotu bude naozaj rušný deň. Fénixáci navštívia múzeum TaNaPu, prejdú si náučný chodník a vyriešia Tatranskú záhadu. Súčasťou sobotného programu bude aj premietanie filmu o kamzíkoch, ktorý pútavou formou spracováva krásy Tatranskej prírody. V sobotu po obede sa uskutoční minifestival DO FÉNIX s tradičnými stánkami, športovými aktivitami, tvorivými dielňami a kultúrnym dedičstvom. Vyvrcholením sobotného programu bude súťaž Minitalent FÉNIXu, do ktorej sa môžu zapojiť tímy aj jednotlivci. Ceny do súťaže nám venovali naši partneri firma Topgal a.s a Pískacie, takže je naozaj na čo sa tešiť.

V nedeľu ráno sa Celoslovenské stretnutie Fénixákov napokon skončí a poberieme sa domov. Na cestu deti dostané balíček plný dobrôt, ktoré nám venovala spoločnosť COOP JLC a.s., aby ani jeden Fénixák nešiel domov hladný.

My už sa balíme, kontrolujeme a dokončujeme posledné prípravy. Vy, milí Fénixáci, si zajtra nezabudnite pevné topánky, dobrú náladu a fľašu na vodu a hlavne neprespite budíček! Šťastnú cestu!!