Vo Fénixe nie je núdza o naozaj obdivuhodných ľudí, čo robia veľké skutky. Nie vždy sa nám podarí adekvátne sa zavďačiť za tieto skutky, keďže v mnohých prípadoch by to bolo až nemožné vzhľadom na to, koľko dobra vedia Fénixáci spáchať. Dnes ale predsa len chceme vyzdvihnúť jeden skutok našej ZO.

Základná organizácia DO Fénix Krásno nad Kysucou sa zapojili do projektu „OBLEČ SVOJE DIEŤA“, ktorý je súčasťou letného tábora OZ Štvorlístok deťom organizovaného v spolupráci s Nadáciou Markíza a Detskou organizáciou FÉNIX. Tábora sa zúčastňujú deti zo znevýhodneného prostredia z celého Slovenska, ktoré sa tešia naozaj z každej pomoci. Projekt „OBLEČ SVOJE DIEŤA“ spočíva v zapojení ľudí zo súkromného aj verejného sektora do táborových aktivít, kde majú možnosť „obliecť“ jedno z detí. Darcovia prispejú sumou okolo 150-200 EUR, ktorá sa použije na nákup oblečenia, školských a hygienických pomôcok pre jedno z detí. Projekt tiež dáva priestor na to, aby mali títo darcovia možnosť aktívne stráviť poobedie s deťmi, zahrať sa spolu na nákupné maniačky a spraviť dobrý skutok takto z prvej ruky.

Základná organizácia Krásno nad Kysucou venovala výťažok zo svojho Vianočného bazáru na projekt „OBLEČ SVOJE DIEŤA“ a stala sa tak hrdinom pre jedno dieťa z tábora. Týmto by sme chceli dať ruky hore a klobúky dole za tento prejav solidarity a priateľstva pre členov DO FÉNIX Krásno nad Kysucou, vďaka ktorým bude o jeden úsmev na Slovensku navyše J

Ak by ste sa aj vy mali chuť zapojiť či už osobne, anonymne alebo za svoju spoločnosť do projektu „OBLEČ SVOJE DIEŤA“, neváhajte nás čím skôr kontaktovať na spravnecentrum@do-fenix.sk . Možno aj vy budete takými hrdinami ako ZO Krásno nad Kysucou.