Viete, že v máji tohot roku budú voľby do Európskeho parlamentu? Touto otázkou (a množstvom iných) sa zaoberali mládežníci z DO FÉNIX Handlová
na mládežníckej výmene v španielskom meste Granada. Youth Democracy
Academy je celoeurópsky projekt, na ktorom participuje celkovo 12 krajín. Cieľom projektu je priblížiť mladým ľuďom a prvovoličom európske voľby. Fénixáci už boli dvakrát v Portugalsku a 28.3. zavítal až do Španielska!

A veru piati dobrovoľníci Mária, Lenka, Aďo, Baška a Adam si to tam poriadne užili. Hovorilo sa o tom, prečo voľby do Európskeho parlamentu
nie sú atraktívne, o tom čo pre nás robí EÚ, aké sú v jednotlivých štátoch najväčšie problémy. A pomedzi všetky tie aktivity, diskusie, prednášky, úlohy a prezentácie sme si samozrejme našli priateľov, zoznámili sa, vylepšili si angličtinu a prešli aj mesto. Granada je starobylé mesto s bohatou históriou, no paradoxne sa jej hovorí aj mesto „študentov“.

V Granade nám školitelia pripravili mestské hry, ale aj prechádzky. Samozrejme – pracovne, počas testovania kampane. Poznatky z tvorby kampaní sa chystáme využiť aj tu, doma. A máte sa veru na čo tešiť!
A teraz? Ostal nám iba hrejivý pocit na hrudi a najdrahšie vedomosti. Ako hovorí náš slogan EÚ SI TY! Tak čo? Chystáte sa voliť?

Mária Maňáková, ml.