Do Štrasburgu sme sa dostali vďaka Fénixu, teda výhre v etapovej hre, do ktorej nás prihlásila naša vedúca Milka. Hlavnou cenou bol poznávací zájazd do Štrasburgu, na ktorý nás pozval pán europoslanec Vladimír Maňka. Veľmi sme sa z výhry   tešili a nevedeli sme sa dočkať tohto, pre nás veľkého a nezabudnuteľného výletu. V Štrasburgu nás s úsmevom privítali Patrik a Lujza, ktorí sa nám po celý čas obetavo venovali. Sprevádzali nás po Štrasburgu a vďaka ním sme sa tam nestratili :).

S Patrikom sme navštívili a videli veľa kultúrnych pamiatok a pamätihodností. Ďalším nezabudnuteľným zážitkom bola návšteva Európskeho parlamentu a Európskeho súdu pre ľudské práva. V Európskom parlamente sme sa zúčastnili plenárneho zasadnutia, kde sa diskutovalo o dôležitých veciach.  Taktiež sme sa pútavým rozprávaním pána europoslanca dozvedeli o činnosti europarlamentu a jeho inštitúciách.

Ďalším zážitkom bol krst publikácia Strážcovia pokladu priamo na pôde Európskeho parlamentu. V deň odchodu sme ešte navštívili pamiatky, ktoré sme nestihli v predchádzajúcich dňoch a pobrali sme sa na dlhú cestu domov. Ďakujeme pánovi europoslancovi, Patrikovi, Lujze a Fénixu za nezabudnuteľný výlet.

Vaše Zorničky (víťazný tím etapovej hry Strážcovia pokladu)