Pred nejakým časom Evka Pintérová poprosila našu ZO, aby sme išli reprezentovať Fénix na medzinárodný festival  organizácií pracujúcich s deťmi – Bambifest v Českých Budějoviciach. Okamžite som bol naším vedúcim Peťom oslovený, aby som viedol túto výpravu. So sebou som zobral Lenku, Karin a Ivanku.

Akcia mala prebiehať v piatok a v sobotu. My sme však vyrazili už vo štvrtok na obed kvôli spojom. Išli sme síce dosť ďaleko, ale nakoniec nám cesta ušla rýchlo. V Budejoviciach sme už mali všetko vybavené a dostali sa na ubytovanie. Zoznámili sme sa s tamojšími organizátormi a hneď sme sa aj skamarátili. V piatok sme sa už prezentovali na samotnej akcii. Pripravili sme si stanovisko: vyvesili vlajky (ako slovenskú, tak aj Fénixácku.), rozložili prezentačné predmety a pripravili si aktivity pre návštevníkov. Mladšie deti si skúšali skladať tangramy, zatiaľ čo staršie sme „potrápili“ so spoznávaním stromov. Všetci to však zvládli bez väčších problémov. Zároveň s nami, bolo ale aj veľa iných mládežníckych organizácií, centier voľného času, armáda ČR, policajti, hasiči a pod. Bolo tam množstvo zaujímavých aktivít a vzadu sa nachádzalo veľké pódium, kde sa celý deň konal pútavý program.

Sobotu sme prežili podobne. Samozrejme, nesedeli sme celý čas v stánku. Prechodili sme výstavisko a vyskúšali si rôzne aktivity. Bambifest sa skončil a všetci boli s našou prácou maximálne spokojní. So všetkými sme sa rozlúčili a išli na ubytovanie. Na večer sme sa boli ešte pozrieť v historickom centre Budejovíc, ktoré sa aspoň mne veľmi páčilo.

V nedeľu ráno sme sa vybrali domov. Avšak v  Prahe sme sa ešte zastavili na pár hodín a spravili si krátku prehliadku mesta. Počasie nám vyšlo na jednotku a všetkým sa nám výlet páčil.

Ondrej, DO FÉNIX Stará Turá