„Jestli chcete něco vyhrát, běžte 100metru. Jestli chcete něco zažít, běžte maraton“
E. Zátopek

Prvý októbrový víkend priviedol do Košíc na 96.ročník najstaršieho maratónu v Európe vyše 14 500 pretekárov. Okrem hlavnej disciplíny – maratón, si mohli športovci vybrať polovičnú trať, štafetu i inline.

Tím TOPGAL – FÉNIX mal zastúpenie v maratóne, polmaratóne i štafete.

Dva štvorčlenné tímy TOPGAL – FÉNIX bojovali v štafetách. Spomedzi 274 štafiet sme sa umiestnili krásnom 90. a 103. mieste. Počas behu ulicami najšportovejšieho mesta, nás povzbudzovali malí i veľkí. Bubny, rapkáče, trúbky. Potlesk nás hnal dopredu. Ani veterné chladné počasie nám nevzalo úsmev a chuť bojovať. Úžasné chvíle sme zažívali na miestach predávky, kde sa povzbudzovali všetci!

Okrem ťapnutia sme si navzájom „podávali“ cenné rady – kde fúka najviac vietor, kde predĺžiť krok, ktorá zákruta je tá posledná… V cieli sme si prevzali originálnu účastnícku medailu, ktorá nám bude pripomínať nezabudnuteľné zážitky a superskú partiu správnych ľudí.
Na medaile je vyryté bludisko, ktovie prečo…my sme našli cestu do cieľa, stretli sme starých známych i spoznali nových priateľov.

A čo boli prvé slová po dobehnutí ? O rok určite znova! Ja by som za seba chcela poďakovať Marekovi Džalajovi z firmy TOPGAL, ktorý to všetko „spáchal“. Nezúčastnila by som sa takejto veľkolepej športovej udalosti, keby sa raz dávno nebol opýtal: „Kto by sa chcel pridať?“

No a samozrejme veľké ďakujem TOPGAL – FÉNIX tímu, ste úžasní!

Zuzka D., predsedníčka DO FÉNIX Levoča