Hodina deťom je jednou z najväčších verejných zbierok na Slovensku. Už 20 rokov podporuje deti a mladých ľudí, aby mali lepšie možnosti pre život a rozvoj, ak im to nebolo dopriate v rodinnom či školskom prostredí.  Medzi ľudí sa aj tento rok rozbehli so žltými pokladničkami fénixáci z DO FÉNIX Galanta, z DO FÉNIX Dubnica nad Váhom a z DO FÉNIX Rožňava, aby pomohli veľké decká tým malým. Ako sa im daril sa môžete dočítať nižšie. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili.

Hodina deťom v Galante

Vo štvrtok 14. novembra sa Slovensko znova spojilo, aby pomohlo deťom, ktoré to potrebujú. Do ulíc vyšli dobrovoľníci so žltými pokladničkami s motívom maskota Huga. Aj my sme boli pri tom. Zapojili sme sa už piaty krát, prvé roky ako škola – triedny kolektív deviatakov, ktorí to sami vymysleli. Potom sme štafetu prebrali my fénixáci.

Aktívnych účastníkov boo 20 a traja dospeláci, no nepriamo sme zapojili celú školu. Niekoľko dní vopred sme zbierku propagovali medzi deťmi aj dospelými, pripravovali sme si pokladničky, potrebné dokumenty a vizitky. Vo štvrtok sme začali už o pol ôsmej v priestoroch školy a potom sme sa vydali do ulíc mesta. Oslovovali sme okoloidúcich, cestujúcich na železničnej stanici, na námestí, na Mestskom úrade, pred obchodnými domami. Trpezlivo sme odpovedali na otázky, rozdávali plagáty a vysvetľovali, ako sa môžu ľudia zapojiť, kde môžu nájsť informácie o účeloch zbierky. Suma, ktorá sa nám podarila vyzbierať bola 522€.
Dôležitejšie však je, že sme túto myšlienku pomoci rozšírili medzi ľudí.
Robiť dobro – len tak pre dobrý pocit – sa už dnes veľmi nenosí, ale práve ten dobrý pocit a teplo pri srdiečku sa kúpiť nedá. ( DO FÉNIX Galanta)

DO FÉNIX Galanta

Hodina deťom v Rožňave a Dubnici nad Váhom

Deň 14.11.2019 bol v DO FÉNIX Rožňava v znamení Hodiny deťom. V spolupráci so Základnou školou Zlatá 2 v Rožňave sa zapojili dobrovoľníci a dobrovoľníčky do zbierky. Podarilo sa nám vyzbierať 249,42€ Vyzbieraná suma putuje pre deti, ktoré to najviac potrebujú. Ďakujeme všetkým,ktorí prispeli  k peknej sume (DO FÉNIX Rožňava)

DO FÉNIX Dubnica nad Váhom v spolupráci so Základnou školou Pod Hájom tiež mala svoje dobrovoľníčky, ktoré sa zapojili do zbierky a svojou aktivitou šírili myšlienky Hodiny deťom. Podarilo sa im vyzbierať 152€.

DO FÉNIX Rožňava