Najstrašnejšie, najškaredšie, najzábavnejšie, najsuprovnejšie – takýmito prívlastkami opisovali deti svoje zážitky a pocity z najvydarenejšej party roka.

Blížili sa už večerné hodiny, keď sa stretli prezlečení v maskách najhroznejších strašidiel sveta: čarodejnice, upíri, smrtky, duchovia, biele panie a mnoho ďalších príšer. Panoptikum hrôzy! Čakala ich veľká skúška odvahy, intenzívne zážitky, zábavné hry, súťaže a tance, perfektná papanica.
Všetci museli absolvovať strašidelnú cestu: na prvom stanovišti si vyskúšali varenie lektvaru z rôznych príšer – žaby, pavúky, kostičky – špagety, krv – kečup, a samozrejme ho museli ochutnať.

Cesta pokračovala tmavými chodbami, osvetlená bola iba malými plamienkami čajových sviečok. Na jednotlivých zastávkach skladali puzzle strašidelných postáv, preliezali pavučinou, vyťahovali z krabice škaredé, na dotyk nepríjemné zvieratká a postavičky, museli lúštiť anglické krížovky a osemsmerovky, vytvárať dvojice strašidelných postáv.


Všetko by boli zvládli, keby cestou z tmy nevystupovali rôzne príšery, ktoré vydávali hrozné zvuky. To veru dostalo nejedného odvážlivca. No napokon všetko dobre dopadlo. V cieli ich čakali zábavné súťaže – triedenie Lentiliek ľavou rukou na čas, presýpacie hodiny s burizónmi, stavanie pyramídy z pohárov, rôzne tance a hlavne bohaté občerstvenie, na ktorom nechýbali ani koláčiky s veľkými očami, či detské šampanské. No jednoducho paráda!

Za DO Fénix Galanta: Terezka, Ivet, Adrika, Janka, Joli