DO FÉNIX Galanta získala v sobotu ocenenie Fénixácky dobrovoľník roka 2019 v kategórii Správna cesta. Toto ocenenie získali za svoj raketový štart od svojho vzniku. Dnes sme od nich v maile našli takéto milé poďakovanie:

Ak v dnešnej uponáhľanej dobe robí niekto čosi navyše, bez nároku na odmenu a dobrovoľne, je to prinajmenšom divné. V horšom prípade je to aj podozrivé. Taký dobrovoľník je pravdepodobne členom nejakej sekty alebo tak podobne. Určite za tým musí niečo byť!
A predsa sú medzi nami! Ľudia rovnakej krvnej skupiny, s ktorými sa to vždy dá. Za teplo v duši a detský úsmev sú schopní urobiť takmer čokoľvek. Nemožné hneď a zázraky do troch dní. Pravdepodobne práve touto schopnosťou si ma pred 28 rokmi získali. Nie je ich veľa, sú veľmi vzácni. Ohrozený druh. Ale kto hľadá, nájde a práve s takýmito ľuďmi sme pred 2 rokmi založili základnú organizáciu DO  FÉNIX Galanta. Za tento pomerne krátky čas sa nám asi podarilo urobiť dosť veľa, pretože sme dnes získali ocenenie FeDoR 2019 v kategórii Správna cesta za raketový štart. Činnosť
našej organizácie je rozmanitá, každá z nás prispieva svojou trochou k spoločnému dielu. K mimoriadne vydareným podujatiam patria letné tábory, séria turistických a poznávacích zájazdov Poznávaj Slovensko, výlety do zahraničia – Srbsko, Rakúsko, Anglicko, spoločné akcie so škôlkarmi, popoludnia s ľudovou piesňou, tvorivé dielne, rôzne kultúrne a športové podujatia, charitatívne zbierky. Chcem sa touto cestou poďakovať vedeniu DO Fénix za uznanie a ocenenie našej dobrovoľníckej práce. Ďakujem aj našej materskej ZO Sládkovičovo pod vedením Pavla Macuru za vedomosti, skúsenosti a najmä dobrý príklad.

V neposlednom rade patrí poďakovanie našim vedúcim, ktoré sa nebáli ísť do toho so mnou. Neváhajú obetovať svoj voľný čas a poskytovať svoje know how bez nároku na odmenu. Ďakujem hlavne našej predsedníčke Terezke Puterovej. Jej nevyčerpateľná energia je tým správnym palivom pre našu „ raketu“.

Jolana Rakická, ZO Galanta