Aj Tvoji starí rodičia sú smutní, že sa nemôžete stretávať? Chýba im Tvoje objatie, Tvoja blízkosť a možno aj to Tvoje večné brblanie?

Ak si si  myslíš, že by im pomohlo rozptýlenie, prehláste sa spoločne do programu:

Neboj sa starká, / starký/ zvládneme to! 

Doteraz sa o Teba starali Tvoji starí rodičia, teraz sa postaráš Ty o nich. Zaženieš ich chmúrne myšlienky a pomôžeš im trošku si zaspomínať.

Ty  budeš starých rodičov kontrolovať, Ty budeš s nimi komunikovať a Ty budeš ten, kto ich posunie dopredu.

Tvoji starí rodičia prídu na  iné myšlienky a Ty im pomôžeš prekonať  chvíle bez rodiny a bez sociálnych kontaktov.

Ako na to?

  1. Prihlás svoju starkú alebo starkého do programu. Stačí napísať mail na adresu fenix@do-fenix.sk, v ktorom uvedieš meno, priezvisko, vek svojich starkých a mailový, alebo telefonický kontakt.
  2. Tvojmu starému rodičovi zašleme témy,  ktorým sa môže venovať . Spolu sa zamyslite nad tým, čo by sa im najviac páčilo a čo by si chcel/a  podrobnejšie vedieť o svojich starých rodičoch.
  3. Tvojou úlohou bude „dohliadať“, aby starí rodičia  danú tému spracovali. Okrem toho napíšeš, prečo si prihlásil do programu svojho starého rodiča.
  4. Oba príspevky spoločne pošlete prostredníctvom mailu km nám.
  5. Stanete sa tak spolutvorcami publikácie  o medzigeneračnom učení.  Môžete nám ponúknuť i názov, každý dobrý nápad oceníme.

Čo ak sa vaši starí rodičia nekamarátia s počítačom?

Pošlite nám ich korešpondenčnú adresu, my im pošleme zápisník do ktorého budú všetko zapisovať. Potom nám ho jednoducho pošlete späť a my sa postaráme o to, aby  sa dostal do  tých najsprávnejších rúk.

Najkrajšie príspevky odmeníme spoločenskou hrou „Ako to bolo kedysi?“ ktorú si spoločne všetci zahráte  pri prvom spoločnom stretnutí.

O čo hráš v tomto programe Ty?

Každý, kto svojho starého rodiča zapojí do programu získa vrecko s logom Fénixu .

Na prihlášky čakáme na mailovej adrese fenix@do-fenix.sk do 20. 4. 2020.