Fénixáci zo Starej Turej nezaháľajú a rozhodli sa oživiť svoj instagram výzvou #ačorobíšvkaranténety keďže touto otázkou sa motivujú v ich spoločnej chatovej skupine. Bol to taký nápad, že niekto poslal fotku svojej karanténnej aktivitky a k tomu pridal otázku „A čo robíš v karanténe ty …“ a niekoho označil. Takouto označovačkou zbierajú aj tieto fotky a posuvajú ich medzi ostatných Fénixákov.  Túto výzvu môžete podporiť na ich facebooku Detská organizácia Stará Tura v komentároch, alebo na instagrame dofenix_staratura.

Fénixáci zo Spišskej Novej Vsi sa venujú vzdelávaniu hrou. Písali listy svojim starým rodičom, aby ich potešili a spríjemnili deň. Na fotke ja Slávko a píše list svojím starým rodičom, ktorí sa veľmi potešili.

Fénixáci z Červeného Kameňa si varili žihľavový sirup, ktorý ma priaznivé účinky na krvný obeh, kvalitu vlasov a obsahuje tiež veľa vitamínu C. Poslali nám aj recept, ktorý určite vyskúšame: V hrnci si zalejeme žihľavu varenou vodou a pridáme kyselinu citrónovú, prikrili sme to a odložili postáť na chladné miesto na 24 hodín. Potom sme žihľavu scedili a mierne ohrievali a pridávali cukor, ktorý sa musí úplne rozpustiť. Potom je sirup pripravený na nalievanie do fliaš, ktoré necháme vychladnúť do ďalšieho dňa zabalené v deke.