Aj keď  je životné prostredie dnes spájané hlavne s naliehavosťou trvalo udržateľného rozvoja,  na to, aby sa dopady činnosti človeka na životné prostredie zmenšili, je dôležité, aby každý z nás začal myslieť a naučil sa konať zodpovedne a ekologicky vo svojom každodennom živote. Jedine tak môže byť zaistený trvalo udržateľný rozvoj, ktorý poskytne aj budúcim generáciám možnosť žiť bezpečne a v súlade s prírodou.

To znie veru veľmi múdro, ale ako vieme, všetko so všetkým súvisí, a preto nezabúdajme myslieť na ľudí, rastliny, živočíchy, na celú našu planétu aj teraz v dňoch ovplyvnených novým Korona vírusom.

Radšej potrební ako spotrební sa určite dá byť aj v týchto dňoch, keď našu myseľ možno viac ako inokedy zamestnávajú iné témy.

Ak sa zapojíte do našej výzvy, pokúsime sa spoločne zistiť ako správne triediť odpad, poodhaliť svet mikroorganizmov, dozvedieť sa ako a prečo je napríklad naozaj potrebné nosiť rúško a ešte oveľa, oveľa viac 😊.

Ideš do toho?

Trvanie výzvy: od 4.5. – do 30. 6. 2020

Ako sa môžeš zapojiť do našej výzvy pre životné prostredie?

Do výzvy sa môžu zapojiť Fénixáci a Fénixáčky od 5 – 18 rokov.

Každý týždeň  na našom webe uverejníme pre teba (môžeš zapojiť aj rodičov, súrodencov) nové úlohy (podľa veku). Spolu sa môžeš tešiť na 6 úloh. Na splnenie úlohy budeš mať 1 týždeň. Nie je potrebné sa vopred prihlásiť. Stačí, keď  splníš úlohu a dáš nám o tom vedieť. Po splnení úlohy nám o tom pošli správu podľa zadania vo výzve na našu e-mailovú adresu:
sutaze@do-fenix.sk

Prvé úlohy nájdeš pod týmto článkom!

Fénixáci a Fénixáčky, ktorí nám ešte neviete poslať e- mail sami, prosím poproste rodičov, aby nám ho poslali oni.

Do správy nám napíš svoj vek, odkiaľ si, ako sa ti plnila úloha, a či sa do plnenia u vás zapojil aj niekto ďalší z tvojej rodiny.  

PRAVIDLÁ:

Sledovať a posielať splnenie úlohy vo výzve Radšej potrebný ako spotrebný podľa zadania a v termíne.

Pre zaradenie do žrebovania o pekné a zaujímavé ceny je potrebné splniť aspoň 4 úlohy a poslať nám ich splnenie na e-mailovú adresu v stanovenom termíne.