ZAJTRA to vypukne! V sobotu 13.6. a nedeľu 14.6.2020 sa prostredníctvom videa stretneme v rekreačnom zariadení Fantázia na Starej Myjave na 12.Celoslovenskom Stretnutí Fénixákov- online. Téma, ktorá bude sprevádzať celé podujatie je zameraná na ekológiu.

V sobotu budete môcť na našich stránkach www.do-fenix.sk a na FB sledovať online otvorenie CSSF prostredníctvom videa o 10:00 TU. Celoslovenským stretnutím a sprievodným programom vás bude sprevádzať tím DO Fénixu.

Počas celého víkendu bude prebiehať kvíz, do ktorého sa môžete zapojiť už dnes a niečo vyhrať.
Kvízuj s nami počas 12. Celoslovenského stretnutia

Čo všetko viete o životnom prostredí ? Určite veľa, tak si zmerajte svoje informácie a sily.
Zapojte sa do kvízu a vyhrajte jeden z našich balíkov. V pondelok po skončení Celoslovenského stretnutia budeme žrebovať víťazov a dozviete sa aj správne odpovede. Ak aj niečo neviete, nevadí, nehráme, kto je múdrejší, ale kto bude múdrejší a spaví niečo málo pre naše životné prostredie :)
Želáme Vám veľa zábavy, aj pri tomto kvíze!


Tiež bude prebiehať Fénixácky swap, kde môžete niečo z uvedených vecí vymeniť. SWAPUJ S NAMI! Veď netreba chodiť po obchodoch, možno nájdeš niečo aj tu v našom Fénixáckom výklade. Chceš si oživiť šatník, alebo prečítať novú knižku, či si zahrať novú hru?  Tak je čas na swap!  Zapoj sa, získaj novú vec, vymeň niečo, čo máš doma. Do komentáru stačí napísať číslo veci, ktorá sa ti páči.

Prednosť majú tí, ktorí  prispeli inou vecou do swapu. Inak platí, kto prv príde, ten berie.  Ak si nestihla/ nestihol poslať veci do swapu a chceš sa ešte zapojiť, máš niečo super doma,  tak zdieľaj do komentárov.

Swap je výmena vecí a prebieha zadarmo. Do swapu dávame veci, ktoré sú použiteľné, funkčné, zachovalé,  len ich už nepotrebujeme. Pre predaj tu nemáme priestor. Prajeme vám veselé swapovanie.

Swap vyhodnotíme v pondelok a budeme kontaktovať všetkých,  ktorí si niečo vyswapovali alebo venovali niečo do swapu. 

Po otvorení budú prvú časť CSSF tvoriť EKO workshopy cez aplikáciu ZOOM, ktoré budú zamerané na:

  • Workshop 1 Obleč sa eko – o oblečení, upcyklácii, čo so starým oblečením
  • Workshop 2 Odpad? Kdeže! – o triedení odpadu, o tvorbe z odpadu
  • Workshop 3 Na zeleno – o zelenom balkóne/ záhrade, prírode

V nedeľu bude prebiehať druhá časť CSSF, ktorá sa bude konať od 15:00-17:00 a bude prebiehať prostredníctvom online vysielania cez youtube kanál.
Od 15:00 – 16:00 je pripravená pre všetkých šou ECO TOUR s pesničkami, pod vedením Thomasa Puskailera a jeho hosťa Martina Madeja. Všetci sa tu môžu zabaviť, zasmiať a dozvedieť sa zaujímavé EKO informácie a rôzne aktivity. Súčasťou budú aj videa so známymi osobnosťami a ich eko príbehy.

Po skončení ECO TOUR bude od 16:00 – 16:30 online diskusia s Thomasom cez aplikáciu ZOOM, ktorú musíte mať stiahnutú v mobile alebo počítači. Ak nemáte aplikáciu ZOOM, tak si ju zadarmo môžete stiahnuť TU.

Následne o 17:00 bude záver a ukončenie Celoslovenského stretnutia Fénixákov prostredníctvom videa, ktoré nájdeš TU.
Tešíme sa na vás! :)

Aj Smejkovi a Tanculienke záleží na našej zemi a pre deti robia zaujímavé videa Recyklátor.

Tu si  môžu pozrieť celý klip Naša Zem od  Smejka a Tanculienky, viac o ich tvorbe nájdeš TU.

Naše online Celoslovenské Stretnutie Fénixákov nám pomohli pripraviť aj naši partneri, ktorým ďakujeme:

  • Človek v ohrození
  • Smejko a Tanculienka
  • Eco Tour
  • Topgal
  • Zariadenie Fantázia na Starej Myjave
  • Nosene.

Všetky videa budú sprístupnené až v daný čas, ktorý je jednotlivo uvedený v článku!