Jedného dňa prišla výzva od  nášho Fénixáka Vaška. Nakresliť dúhu a nalepiť na okno. Ako symbol nádeje a viery, že po búrke vyjde slniečko. Do krásnej výzvy sa zapojilo 44 detí so svojimi súrodencami i rodičmi. Farby dúhy pekne poukladali podľa vety – ČERVÍK OTO ŽUJE ZRÁNA MALÉ FAZUĽKY – červená, oranžová, žltá, zelená, modrá a fialová. Aby to nebolo len o maľovaní, deti hľadali rôzne zaujímavosti. Vedeli ste, že existuje biela dúha, ktorá sa objavuje v Škótsku ? Alebo obrátená, ktorá výnimočne vzniká pri dúhe? Veru áno a sú nádherné. Aj takéto aktivity na chvíľu spojili deti z rôznych detských izieb. Vďaka super nápadu, zdobia dúhy okná po celej Levoči.

Fénixáci z Klenovej sa zapojili do projektu “Pošli  tašku”. Cieľom tohto projektu je pomáhať seniorom, ale aj rodinám v núdzi, ktorí pomoc  teraz  veľmi potrebujú. Rozhodli sa, že aj oni prispejú a pomôžu týmto ľuďom. Nakúpili trvanlivé potraviny a zaniesli ich do denného stacionára pre seniorov v Snine.

Fénixáci v Bardejove majú tiež rozličné aktivity, spolu s odborom KST Slávia Bardejov. Jednu takúto aktivitu a jej výsledok vidieť na priloženej fotografii. V súčasnosti pripravujú výstavbu nového turistického značeného chodníka na trase Smilno – Smilniansky vrch – Nižná Polianka.