V Handlovskom Fénixe to už týždeň hučí ako vo včeľom úli. Hoci sú prázdniny, školou sa rozlieha detský smiech a tabule sú ešte vždy popísané. My, Fénixáci a pedagógovia sme tu dali hlavy dokopy a vytvorili unikátne spojenie. Zapojili sme sa do Letnej školy školičky. Doobeda trávime náš čas blokovým vyučovaním a poobede oslobodzujeme kráľovstvo v etapovej hre.
Poobede vždy bojujeme s jednou zlobou ktorá skľučuje Zem kráľa Dalibora. Už sme prekonali neporiadnosť, závisť, nešikovnosť a ľahostajnosť. Pre mnohých je doúčanie sa zameškaných poznatkov boj, ale hravou formou všetko zvládame na jednotku s hviezdičkou. Už sme aj spoznávali naše mesto, či navštívili Planetárium v Žiari nad Hronom. Za výlet do planetária
vďačíme mestu Handlová, ktoré nám finančne pomohlo. Zatiaľ čo Bejka s Marikou do nezbedných hlavičiek nalievajú múdrosť, Maňa vymýšľa hry a aktivity od výmyslu sveta a žmurká na deti v laviciach. A keď o druhej prídu rodičia, deti sú na nepoznanie. Spokojné, múdre, usmiate a vyšťavené – také deti opúšťajú základnú školu Morovnianska cesta počas letných prázdnin.