Tretí týždeň nášho projektu Spolu proti korone je tu! Sme veľmi radi, že sa zapájate a posielate nám fotky vašich výrobkov. Zistili sme, že najobľúbenejšie sú práve kreatívne úlohy a naši fénixáci majú šikovné ručičky. Preto v treťom – Halloweenskom týždni pre vás máme aj niečo tvorivé. Okrem kreativity sa môžete zapojiť tiež do turistickej, ekologickej a kuchárskej výzvy. Už teraz sa tešíme na vaše fotky, posielať ich môžete na emailovú adresu sutaze@do-fenix.sk alebo zdieľať na Facebooku či Instagrame.

HALLOWEEN JE TU
Koniec októbra je obdobie, kedy prichádza Halloween! Na pamiatku všetkých tých, ktorí už bohužiaľ nemôžu byť medzi nami každoročne zapaľujeme sviečky. Jedna sviečka takto môže horieť aj vo vašom okne. K tomuto obdobiu predsa neodmysliteľne patrí vyrezávaná tekvica – svetlonos. Keďže tento rok kvôli nepriaznivej situácii budeme musieť tráviť sviatky doma, môžete si tak spríjemniť čas práve výrobou svetlonosa. Tešíme sa na fotky tých najlepších svetlonosov.
SPOZNAJ A UPRAC SVOJE OKOLIE
Jednou z výnimiek zákazu vychádzania z domu v tomto období je prechádzka v prírode. Vybehnite na čerstvý vzduch a so sebou okrem rúška vezmite aj odpadkový mech. Určite je aj vo vašom okolí mnoho miest, kde nezodpovední ľudia vyhadzujú odpadky. Pomôžte nášmu životnému prostrediu a získajte tak skvelý pocit. Ukážte nám vaše okolie, veď za krásnymi miestami vôbec netreba ísť ďaleko!
AJ MY SME EKODOMOV
Tí z vás, ktorí sa zúčastnili tohtoročného CSS online majú na svojich chladničkách určite magnetku s nápisom MY SME EKODOMOV.
Triedite doma poctivo odpad a nevytvárate zbytočný odpad?
Obmedzujete používanie igelitových vreciek a tašiek?
Neplytváte jedlom?
Nakupujete rozumne?
To všetko z vašej domácnosti robí EKODOMOV. Napíšte nám alebo odfoťte, čo všetko doma robíte pre čistejšie životné prostredie a zdravú planétu.
HOKKAIDO NÁTIERKA
Vedeli ste, že z tekvíc vôbec nemusíte robiť len svetlonosov? Môžu byť aj skvelou pochúťkou. Maslová, muškátová, špagetová alebo tá veľká Halloweenská? Je ich mnoho druhov, my na tekvicovú nátierku budeme potrebovať tekvicu Hokkaido. Recept na výbornú tekvicovú nátierku nájdete na:
https://varecha.pravda.sk/recepty/hokkaido-natierka-fotorecept/30623-recept.html alebo na našom Facebooku. Prajeme vám dobrú chuť!

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.