Tekvicová nátierka


K jeseni neodmysliteľne patria tekvice. Vedeli ste však, že z tekvíc sa okrem vyrezávania svetlonosov dajú pripravovať aj skvelé pochúťky? Existujú rôzne druhy tekvíc. Maslová, muškátová, špagetová, alebo tá veľká Halloweenská. My na náš recept budeme potrebovať tekvicu Hokkaido. Potrebujeme: tekvicu Hokkaido, kyslú smotanu, cesnak, slnečnicový olej, soľ, bylinky a korenie podľa vašej chuti
Postup: Tekvicu nešúpeme, len ju umyjeme a rozrežeme na dve polovice. Z vnútra vydlabeme dužinu so semienkami a nakrájame na menšie mesiačiky. Mesiačiky rozložíme na plech, pokvapkáme slnečnicovým olejom a dáme piecť. Tekvicu pečieme do zmäknutia, cca 15 minút. Upečenú a vychladnutú tekvicu buď rozmixujeme alebo len roztlačíme vidličkou v miske spolu s cesnakom a trochou slnečnicového oleja. Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, petrželku alebo chilli (akékoľvek bylinky, ktoré máte radi :D). Na koniec pridáme lyžicu kyslej smotany, nátierka tak bude krémovejšia. Nátierku je najlepšie podávať na opečenom chlebíku. Rýchly a chutný jesenný recept je na svete, prajeme vám dobrú chuť!

dav