Je tu prvý decembrový týždeň projektu Spolu proti korone! Okrem disciplín v turistickom viacboji Prines oheň a zvíťazíš nás už čakajú aj vianočné inšpirácie. Tento týždeň to bude výroba adventného kalendára a prípravy na príchod Mikuláša. Všetky výstupy nám môžete aj naďalej posielať na sutaze@do-fenix.sk

PRINES OHEŇ A ZVÍŤAZÍŠ – LIEČIVÉ RASTLINY
Ďalšou úlohou v turistickom viacboji Prines oheň a zvíťazíš je znalosť liečivých rastlín. Cestou na turistike môžete pod nohami zazrieť množstvo rastlín. Viete však, ktoré z nich sú liečivé? Naučte sa ich rozlišovať a vedieť, kedy vám môžu pomôcť. Mnohé sú zázrakom pri chorobe či zranení. V našej pomôcke nájdete obrázky s rodovými aj druhovými menami mnohých našich rastlín.

HERBÁR
V turistickom viacboji Prines oheň a zvíťazíš ste sa tento týždeň naučili rozpoznávať liečivé rastliny. Našim tipom na kreatívnu činnosť je vytvoriť si vlastný herbár. Napíšte si popisky, rastlinky si nakreslite a na jar, keď začnú kvitnúť ich priložte. Kvety stačí potom jednoducho vložiť do knihy, kde sa vylisujú a uschnú.

ADVENTNÝ KALENDÁR
Tento týždeň sa začína posledný mesiac v roku a s ním aj advent, ku ktorému neodmysliteľne patrí adventný kalendár. Adventný kalendár vôbec nemusí byť ten čokoládkový, ktorý si kúpite v obchode. Skúste si vyrobiť vlastný! Na internete nájdete kopec inšpirácií na homemade kalendáre. My vám prinášame zopár z nich.

MIKULÁŠ
V noci zo soboty na nedeľu bude chodiť Mikuláááš! Nezabudnite si vyčistiť čižmy a pripraviť ich pod okno. Podeľte sa s nami o fotku s mikulášskym balíčkom, ktorú ste si ráno našli (ak ste teda celý rok poslúchali a nenašli ste uhlie).

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.