Projekt Spolu proti korone je v polovici! Začíname piaty týždeň a tešíme sa, že sa stále viac zapájate. Každý deň nám chodia fotky vašich výrobkov a aktivít. Snáď aj tohtotýždňové výzvy, nápady a inšpirácie sa vám budú páčiť. Vaše fotky môžete aj naďalej posielať na sutaze@do-fenix.sk alebo na Facebook Detská organizácia FÉNIX

Tentokrát sme si pre vás pripravili opäť štyri nápady a výzvy. Kreatívnych fénixákov určite potešia gaštanové inšpirácie a kuchárov recept na pečený čaj. Turisti a zálesáci sa môžu tešiť na druhú disciplínu turistického viacboja Prines oheň a zvíťazíš – topografické a turistické značky. No a tip na záver sú pocasty, konkrétne podcast Krajina mladých od Rady mládeže Slovenska.

GAŠTANOVÉ PIŠKVORKY
Gaštany a gaštankovia k jeseni neodmysliteľne patria tiež. No a keďže gaštanová sezóna ešte neskončila, máme pre vás výzvu! Pošlite nám fotky vašich výrobkov a pokojne sa inšpirujte našim tipom – gaštanovými piškvorkami či hadíkom.
PEČENÝ ČAJ
Opäť raz pre vás máme aj tip na aktivitu v kuchyni. Po nátierke a koláčiku to bude čaj! Nebojte sa, nebudeme len zalievať čaj horúcou vodou. Budeme robiť vlastný, pečený čaj. Potrebovať naň budete ovocie podľa vlastnej chuti, citrónovú šťavu, cukor a korenie podľa chuti (škoricu, klinčeky, badián, …). Celý videorecept nájdete na youtube https://www.youtube.com/watch?v=B6yu80FYOU4&feature=emb_logo. Takýto čajík vám určite dobre padne počas zimných večerov.
TURISTICKÉ A TOPOGRAFICKÉ ZNAČKY
Ďalšia disciplína turistického viacboja Prines oheň a zvíťazíš je tu! Správny turista by sa mal vedieť zorientovať na mape. a nestratiť sa v prírode. Preto je veľmi dôležité ovládať topografické a turistické značky. No a najlepšie sa predsa učí hrou. Preto sme sa rozhodli vytvoriť pexeso. Topograficko-turistické pexeso si môžete stiahnuť vo formáte pdf na našej internetovej stránke: https://www.do-fenix.sk/
KRAJINA MLADÝCH
Tohtotýždňovým tipom sú podcasty. Môžete si ich vypočuť kedykoľvek, kdekoľvek a prinesú vám veľa zaujímavých a inšpiratívnych informácií. My odporúčame podcast Rady mládeže Slovenska – Krajina mladých. Ak máte chuť dozvedieť sa niečo nové o práci s mládežou na Slovensku a táto téma vás zaujíma, klikajte. Vypočuť si ho môžete na Spotify alebo na: https://mladez.sk/2020/04/01/podcast-krajina-mladych/.

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.