Jeseň nám končí a tak aj v projekte Spolu proti korone končia jesenné inšpirácie. Tento rok nám prvá adventná nedeľa pripadá už na november a tak štartujeme vianočné nápady. Adventný veniec, orechové inšpirácie, ďalšia úloha v Prines oheň a zvíťazíš a swapovanie. Na to všetko sa môžete tešiť. Tešíme sa na fotky vašich výtvorov, ktoré nám stále môžete posielať na sutaze@do-fenix.sk alebo ich zdieľať na sociálnych sieťach.

ADEVENTNÝ VENIEC
Pamätáte si ešte na to, ako sme na jeseň vyrábali svietniky? Čas sviečok je tu opäť. Tento rok totiž prvá adventná nedeľa vychádza už na 29.november. Máte už pripravený adventný veniec na zapálenie prvej sviečky? Podeľte sa s nami oň a inšpirujte aj ostatných.
VIAZANIE UZLOV
Turistický viacboj Prines oheň a zvíťazíš už poznáte. Tento týždeň nás čaká špeciálna úloha. Po balení batoha, turistických značkách a prvej pomoci ideme viazať uzly. Základné uzly si môžete pozrieť na obrázku nižšie a prikladáme tiež zaujímavé video, v ktorom môžete sledovať presný postup pri viazaní.
https://www.youtube.com/watch?v=9g0bwmZXTVs

NEnakupovanie
Vedeli ste, že 27.november je Medzinárodným dňom nenakupovania? Skúste pri tejto príležitosti spojiť vianočné upratovanie so swapom. Zapojte aj kamarátov či rodinu. Určite doma máte veci, ktoré nepotrebujte alebo oblečenie, ktoré už nenosíte a ostatným sa môže hodiť. Oni naopak môžu mať niečo, čo sa páči vám. Swapovanie je ekologické a taktiež ním ušetríte veľa peňazí.
ORECHY
Tento týždeň je posledným novembrovým a my preto máme pre vás posledný jesenný tip. Po jablkách či gaštanoch sú to orechy.  Orech je skvelý zdroj zdravých tukov, je plný vitamínov a taktiež veľkou pochúťkou. Koláče, zákusky, orechy v mede alebo aj zaujímavé dekorácie. To všetko sa z orechov dá tvoriť. Ukážte nám, čo ste vymysleli vy!

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.