Projekt Spolu proti korone už je v svojej druhej polovici. Každý týždeň nám prichádza stále viac vašich fotiek, z čoho sa veľmi tešíme. Vaše fotky a videá pravidelne uverejňujeme na našej internetovej stránke aj na Facebooku. Tento týždeň budú výzvy kreatívne, náučné aj zábavné. Čakajú na vás inšpirácie na ekodekorácie a ďalšia aktivita turistického viacboja Prines oheň a zvíťazíš. Okrem toho aj výzva na zapojenie sa do projektu „3O sekúnd pre Fénix“ a pozdravy v rôznych svetových jazykoch. Tak čo, idete do toho? Vaše fotky nám stále môžete posielať na sutaze@do-fenix.sk

EKODEKORÁCIE
Tvoriť nové veci z odpadového materiálu je skvelá činnosť. Okrem toho, že sa zabavíte a vytvoríte si pekné dekorácie je to aj ekologické a lacné. Vytvárali ste už v škole niečo z odpadu? Máte doma, alebo v škole dekorácie z plastových fliaš, vrchnáčikov a starých novín? Inšpirujte aj ostatných! Pošlite nám fotky vašich recyklonápadov. Zuajímavé nápady nájdete aj v obrázku nižšie, alebo v našej publikácii „Odpad? Kdeže!“.

30 DEKÚND PRE FÉNIX
Tridsať. Toto číslo budete počas budúceho roka na našej stránke a sociálnych sieťach vidieť veľmi často. Fénix totiž oslavuje 30. narodeniny! Jednou z aktivít bude aj „30 sekúnd pre Fénix“, v ktorých bude mať každý týždeň niekto možnosť zablahoželať Fénixu v 30 sekundovom videu. Si dobrovoľník, ktorý má DO FÉNIX čo povedať? Chceš sa stať súčasťou osláv 30. výročia? Túžiš zazdieľať svoje skúsenosti, spomienky, vysloviť prianie do budúcnosti? Tak neváhaj a obráť sa na vedúceho svojej ZO, alebo nám napíš mail.

PRVÁ POMOC
S ďalším týždňom prichádzame aj na ďalšie stanovisko turistického viacboja Prines oheň a zvíťazíš. Jednou zo základných zručností každého turistu musí byť aj schopnosť poskytnúť prvú pomoc. Hravou a odľahčenou formou základy prvej pomoci vysvetľuje Mišo Kubovčík na svojom youtube kanáli Baštrng. Fénixáci, buďte pripravení! Nikdy totiž neviete, kedy niekomu môžete zachrániť život.

https://www.youtube.com/channel/UCibm2mYiQwPhiN8Gy12TpQg/playlists

SVETOVÝ DEŇ POZDRAVOV
21. november je svetovým dňom pozdravov. Ak vraj v tento deň pozdravíte aspoň 10 ľudí, podporíte mier vo svete. Zaujímavé však? A čo tak naučiť sa pozdravy v rôznych svetových jazykoch? Tento chalan to vie, skúste to aj vy. Budeme sa tešiť na vaše videá.

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.