V štvrtom týždni projektu Spolu proti korone na vás čaká mnoho nových a zaujímavých aktivít. Máme pre vás tip na jesenný jablkový koláč a náučné videá Odboru kriminality Ministerstva vnútra SR. Zapojiť sa môžete do výzvy o najstrašidelnejšiu Halloweenskú masku a taktiež zahajujeme prípravu na Prines oheň a zvíťazíš. Tento turistický viacboj bol v minulosti veľmi obľúbený a pri príležitosti nášho 30.výročia sme sa rozhodli ho obnoviť. Aby ste všetci boli dobre pripravení súťažiť, v najbližších týždňoch vás čakajú všetky disciplíny. Fotky a výstupy nám stále môžete posielať na sutaze@do-fenix.sk

NAJLEPŠIA MASKA
Minulý týždeň ste sa s nami mohli podeliť o svetlonosov a tentokrát máme pre vás ďalšiu Halloweenskú výzvu! Neodmysliteľne k nemu patria aj strašidelné masky. Ukážte nám aké strašidlá ste vytvorili a pokojne pri tom zalovte aj v archíve. Tešíme sa na fotky tých najzaujímavejších a najstrašidelnejších masiek.
ČO DO BATOHA?
Turistický viacboj Prines oheň a zvíťazíš organizovala DO FÉNIX v minulosti každý rok a tešil sa veľkej obľube. Budúci rok nás čaká 30.výročie a my máme pre vás okrem iného pripravenú aj túto aktivitu. No a keďže na takú súťaž treba byť pripravený, budeme vám najbližšie týždne predstavovať jednotlivé disciplíny. Tento týždeň sa pozrieme na to, čo si treba zbaliť do batoha na túru.  Sledujte náš Facebook a baľte s nami. Tešíme sa na fotky vašej turistickej výstroje.
VÝBORNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ
Určite v tomto období doma všetci máte plno jabĺk, my máme pre vás tip na naozaj výborný jablkový koláč. Recept nájdete na našom Facebooku alebo na tomto linku:
http://avecplaisir.cz/jablecny-kolac/  
Určite sa s nami podeľte o fotku. Prajeme vám dobrú chuť!
ZáchranáRik
Odbor prevencie kriminality Ministerstva vnútra SR nás oslovil na spoluprácu. Okrem toho, že vaša ZO má možnosť prihlásiť sa na zaujímavé webináre na tému prevencie a bezpečnosti mládeže majú aj youtube kanál! Tam nájdete rôzne videá, my dávame do pozornosti vtáčika ZáchranáRika, ktorý učí zodpovednosti tých najmenších. Link na youtube kanál Prevencia kriminality:
https://www.youtube.com/watch?v=BmOQB09ai2U

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.