Na adventnom venci už horí druhá sviečka a minulý týždeň sme sa zobudili do prvého zasneženého rána. Vianoce sa blížia a náš projekt Spolu proti korone štartuje svoj predposledný deviaty týždeň. Tentokrát vás čaká pečenie, učenie hrou, diskutovanie o ľudských právach a tiež veľmi pekná vianočná výzva.

KOĽKO LÁSKY
Poznáte celoslovenskú výzvu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Táto veľmi pekná iniciatíva už tretí rok oslovuje dobrých ľudí, aby spravili krajšie Vianoce aj iným. Krabica plná maličkostí spraví babičkám a dedom v domovoch dôchodcov naozaj veľkú radosť. Nižšie prikladáme link na internetovú stránku a tiež leták s podrobnými informáciami. Okrem toho podobné zbierky organizujú aj samosprávy, alebo domovy dôchodcov. Spravte krajšie Vianoce iným, dobrý pocit je zaručený.
https://www.kolkolasky.sk/

MEDOVNÍČKY
Spolu s nami ste si už mohli vyrobiť adventný veniec aj adventný kalendár a teraz je čas na ďalšiu vianočnú klasiku. K Vianociam predsa neodmysliteľne patria medovníčky! Každá rodina má svoj recept a pre každého sú najlepšie práve tie jeho. Podeľte sa s nami o tie svoje a pošlite nám fotky.

POZNÁŠ SLOVENSKO?
Máme pre vás ďalšiu úlohu, ktorá je súčasťou turistického viacboja Prines oheň a zvíťazíš. Ako správni turisti by ste rozhodne mali poznať Slovensko. Mestá, rieky, pohoria ale aj chránené územia. My sme pre vás vyhľadali tie najzaujímavejšie hry a kvízy. Najlepšie sa predsa učí hrou, však?

Poznáte slovenské mestá?
https://www.interez.sk/vies-kde-sa-nachadzaju-slovenske-mesta-otestovat-sa-mozem-v-tomto-kvize/
A čo rieky? Budú vám robiť väčší problém?
https://www.interez.sk/slepa-mapa-vodstva-slovenska-poznate-nase-rieky/
Turista musí najlepšie poznať hory. Nájdete slovenské pohoria na slepej mape?
https://www.interez.sk/slepa-mapa-povrchu-slovenska-ako-zvladnete-tento-geograficky-kviz/
Ako posledný máme pre vás kvíz na národné parky a chránené krajinné oblasti.
https://noizz.aktuality.sk/kviz/kviz-slepa-mapa-slovenskych-narodnych-parkov-a-chranenych-krajinnych-oblasti/fd0sxfm

ĽUDSKÉ PRÁVA
10. december je dňom ľudských práv. Skúste si v tento decembrový štvrtok preto zorganizovať diskusiu práve na túto tému, ktorá pokojne môže prebiehať aj online. Rozprávajte sa, diskutuje a tvorte. Vyrobiť si môžete napríklad mapu ľudských práv. Dajte nám o tom vedieť a nezabúdajte na múdre a známe, že „Vaše práva končia tam, kde začínajú práva iných“

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.