V Handlovej sme odovzdali jedno z najvzácnejších ocenení Zlatá Základná organizácia.

Čo pre členov handlovského fénixu znamená ich Základná organizácia? Miesto, kde sa s radosťou vrátia. Miesto, kde sa cítia dobre a kde sa vyhovie všetkým ich jedinečným potrebám.

Za Handlovským Fénixom stojí kolektív ľudí rôzneho veku, ktorých však spája jedna vec – zanietenosť do práce s deťmi a mládežou. Niekedy na cestách a diaľniciach môžete stretnúť autobus plný handlovských fénixákov. Ako takýto autobus poznáte? Vpredu nájdete sedieť vedúcich, dobrovoľníkov, rodičov a priateľov Fénixu. Často sa smejú, rozprávajú si veselé príhody, jedia doma robené koláče a vedú deti k láskavosti, pracovitosti, samostatnosti a spravodlivosti. Na stredných sedadlách sa generácie miešajú. Sedia tam deti, ktoré vzhliadajú k šikovným tínedžerom, vymieňajú si skúsenosti, bavia sa spolu, pomáhajú si navzájom. A vzadu, tam nájdete živle handlovského fénixu. Každý má v tomto “autobuse” miesto, ale na konci sa aj tak bavia všetci spolu a navzájom. Pre každého má Handlová príležitosť vyniknúť, každý má svoj osobitý prístup. Spája ich láska, dobrá nálada a tí, čo sedia na prvých sedadlách v tomto pomyselnom autobuse.

Sú moderní, vždy sa snažia byť krok vpred. Zapájajú sa do projektov, nenechajú si ujsť žiadnu etapovú hru, stretávajú sa na spoločných akciách. Nájdete ich online na ich premakaných sociálnych sieťach, ale aj offline, na ZŠ Morovnianska cesta.

A tí, čo už zo školy vyrástli sa často a s láskou vracajú na ich pravidelné akcie. Každoročne sa tešia na karneval, zúčastňujú sa prechodu Cígeľ-Handlová, pripomínajú si Deň matiek, bojujú o miesta v autobuse na jarnom a jesennom putovaní po Slovensku, najmenších zabavia na letnom dennom tábore, vianočného ducha načerpajú počas Mikulášskeho prekvapenia a každým rokom do ich repertoáru podujatí pribúdajú nové nápady.

Detská organizácia Fénix v Handlovej je teda pre svojich členov jedinečným miestom plným krásnych spomienok z minulosti, príjemnými momentami v prítomnosti a progresívnym pohľadom do budúcnosti.

Práve preto získavajú jedno z najvzácnejších ocenení Zlatá Základná organizácia.

Činnosť DO FÉNIX Handlová si môžete pozrieť TU.