Keďže naše bežné fungovanie je stále v nedohľadne, vymysleli sme pre vás novú týždennú aktivitu. Projekt dostal názov S Fénixom po Slovensku a najbližšie týždne vás bude sprevádzať na veľkej ceste našou domovinou. Od dnes až do leta, každý týždeň spoznáte iný kút  Slovenska. Spolu s Fénixom budete cestovať po historických regiónoch našej krajiny a spoznávať ich pamiatky a kultúru. Vždy v pondelok vás na našej stránke a na Facebooku bude čakať nová výzva. Tá bude obsahovať rôzne potrebné informácie, funfacty, odkazy na zaujímavé stránky a jednu kreatívnu úlohu. Práve jej splnením si môžete vyskladať Fénixovu mapu Slovenska. Za každú splnenú úlohu vám pošleme jeden dielik skladačky. Vaše výstupy nám posielajte na adresu sutaze@do-fenix.sk.

Ak ale nie ste kreatívna duša, o dieliky skladačky môžete zabojovať aj iným spôsobom. Pri vybraných regiónoch budeme organizovať online besedy a prostredníctvom ZOOMu sa spojíme s niekým, kto nám o regióne povie omnoho. Za aktívnu účasť môžete taktiež získať časť mapky.

Okrem úloh a online besied budú prebiehať aj INSTAQUIZY. Do tých sa môžete zapojiť veľmi jednoducho, hlasovaním v instastories na našom Instagrame @do_fenix. Aj touto formou môžete získať ďalšie dieliky skladačky, prípadne malé darčeky.

Veľmi sa tešíme na to, ako spolu s Fénixom spoznáme celé Slovensko! Našu cestu tento týždeň odštartujeme v hlavnom meste.

Prvá zastávka – Bratislavský región

Kde inde by mohla štartovať naša cesta, ak nie v hlavnom meste? Bratislava je hlavné a zároveň najväčšie mesto na Slovensku, kde má svoje ústredie aj DO FÉNIX. Spoznajte jeho históriu, pamiatky a možno aj prekvapivé zaujímavosti. Ak vás zaujmú odporúčame vám navštíviť aj internetové stránky, kde sa o Bratislava dozviete ešte omnoho viac.
https://bratislava.sk/
https://slovakia.travel/kam-ist/to-najlepsie-zo-slovenska/bratislava
https://www.visitbratislava.com/sk/
https://bratislavaregion.travel/
https://malekarpaty.travel/sk/

Kreatívna úloha bude tento týždeň  rajom pre vašu fantáziu. Ako si predstavujete dokonalú Bratislavu vy? Je to rušné veľkomesto alebo pokojné zelené centrum? To už necháme na vás. Môžete ho opísať slovne alebo ešte lepšie, nám ho nakresliť. Tešíme sa na vaše výtvory, na emailovej adrese sutaze@do.fenix.sk
Tie najlepšie nápady sa dokonca môžu dostať aj k primátorovi Bratislavy, Matúšovi Vallovi, ktorý je nominovaný na najlepšieho primátora na svete!
https://refresher.sk/94491-Matus-Vallo-je-nominovany-na-titul-najlepsieho-starostu-na-svete-O-prestizne-ocenenie-bojuje-32-starostov-z-21-krajin

Zároveň vás pozývame na INSTAQUIZ, ktorý bude prebiehať v stories na našom Instagrame, v piatok o 14:00!

Držíme vám palce v súťažení o prvý diel skladačky!