Prvé kolo etapovej hry je úspešne za nami. Všetkým sa podarilo v mestečku Ľahostajnovce dokázať, že im nie je jedno, ako trávia voľný čas, ani ako sa stavajú ku svojmu mestu a akými sú občanmi.

Do prvej etapy sa zapojilo niekoľko ZK z celého Slovenska. Prišlo nám naozaj veľa fotiek, videí a prezentácií. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

KOŠICE
Pútavo nám svoje mesto odprezentovali Košičania, ktorí vytvorili veľmi pekné videoprezentácie aj papierové mestečko Ľahostajnovce. Oliver zložil ódu na svoje mesto, Patrik a Dianka nakreslili erb a Karolínka vytvorila plagát o meste. Najstaršou budovou v Košiciach je 730 rokov starý Dominikánsky kostol, pri ktorom sa deti odfotili. Skvelý nápad mal aj David, ktorý názov Košice vyskladal z kamienkov.

BANSKÁ BYSTRICA
List od starostu Stana si prečítali aj v Banskej Bystrici. Mladí fénixáci tu vytvorili veľmi pekný model Ľahostajnoviec z papierových krabičiek. Na nápis využili šišky.

DUBNICA NAD VÁHOM
Perfektne sa úloh zhostili aj v Dubnici nad Váhom. Vytvorili papierový model Ľahostajnoviec, napísali ódu a názov mesta vyskladali z kamienkov, šišiek, strukovín aj ponožiek.

GALANTA
V Galante okrem modelu, názvu mesta a plagátov vytvorili aj zaujímavé prezentácie. Adamova bola o rodákovi z Galanty, Karolovi Duchoňovi a Zara sa venovala kaštielu v Galante.

KOŠICKÁ BELÁ
Peknú prezentáciu s výstupmi nám poslali aj fénixáci z Košickej Belej.

HANDLOVÁ
Do etapovej hry sa zapojili aj fénixáci z Handlovej. Napísali ódu, vytvorili model mesta aj plagáty a okrem toho nahrali aj naozaj profesionálne video o Handlovej. Svoje výstupy spracovali do pekných obrázkových koláží.

KRÁSNO NAD KYSUCOU
Do Krásna nad Kysucou prišla prvá časová kapsula tiež. Deti napísali naozaj kreatívne ódy na svoje mesto.

STARÁ TURÁ
A výstupy nám prišli aj zo Starej Turej. Etapovej hre sa venovali na online schôdzkach, ktoré teraz v časoch pandémie organizujú cez ZOOM. Turanci vytvorili playlist pesničiek, ktoré im ich mesto najviac pripomínajú a odfotili sa pri svojich najobľúbenejších miestach. Taktiež nakreslili veľmi pekné plagáty o ich meste. Na prvej koláži môžete vidieť aj najstaršiu budovu – Husitskú vežu.

Uvedomujeme si vážnosť situácie ale o to viac si vážime, že ste sa zapojili do prvej etapy Etapovej hry BUDÚCNOSŤ. Snažíme sa modifikovať jednotlivé úlohy, aby boli splniteľné aj v týchto ťažkých časoch pandémie. Tešíme sa na vaše ďalšie výstupy, druhá časová kapsula vás čaká už čoskoro.