Od krajného západu až na krajný východ. Tento týždeň prejdeme naprieč celou republikou a spoznáme krásu Horného Zemplína. Snina, Humenné, Medzilaborce, Vranov nad Topľou, Stropkov a Svidník, tieto okresy tvoria rozsiahly región Východného Slovenska. Nájdeme tu neporušenú prírodu, ktorá je nielen slovenským ale aj svetovým prírodným unikátom. Okrem prírody však región očarí aj históriou a kultúrou. Leží na hraniciach s dvomi štátmi takže kultúra je tu skutočne pestrá. 

Kreatívnou úlohou na tento týždeň bude návrat do detstva. V najvýchodnejšej obci na Slovensku, v Novej Sedlici sa totiž nachádza chalúpka Deduška Večerníčka. Pred niekoľkými rokmi ju zrekonštruuovali a dnes je cieľom turistov. Zaspomínajte si na svoju obľúbenú rozprávku, ktorú Vám Deduško Večerníček prinášal. Napíšte nám o nej alebo nakreslite obrázok. Tešíme sa na Váše rozprávkové príbehy na emailovej adrese sutaze@do-fenix.sk

Horný Zemplín toho ponúka mnoho. Nám sa však do plagátu zmestila len časť. Viac nájdete aj na týchto internetových stránkach:
https://www.hornyzemplin.sk/
https://www.severovychod.sk/clanok/horny-zemplin-vas-prekvapi
https://slovakregion.sk/region-horny-zemplin
http://nppoloniny.sopsr.sk/
http://poloniny.svetelneznecistenie.sk/park-tmavej-oblohy/narodny-park-poloniny/
https://www.zemplinskehamre.sk/hnch/chranena-krajinna-oblast-vihorlat/

Na ZOOMe tento týždeň privítame ďalšieho špeciálneho hosťa. Bude ním dlhoročný fénixák a predseda ZO Snina, Jožko Talarovič. Stretneme sa tradične vo štvrtok o štvrtej TU.