Nádherný horský región na severe Slovenska, ktorého úspechom je spojenie vody a hôr. To je Liptov, región, ktorý tento týždeň spolu navštívime. Z ďalekého východu sa presunieme na severozápad a objavíme tú najkrajšiu slovenskú prírodu. Liptov je v obklopení hôr, zasahujú doňho Nízke, Západné aj Vysoké Tatry, Veľká Fatra či Chočské vrchy. V jeho srdci sa nachádza „slovenské more“ – najnavštevovanejšia vodná priehrada, Liptovská Mara. Na Liptove nájdeme mnoho krás, ak sa chcete dozvedieť viac, prikladáme odkazy na ďalšie zaujímavé stránky. 

https://liptov.sk/sk/o-liptove
https://www.visitliptov.sk/o-liptove/informacie-o-regione-liptov/
https://www.jasna.sk/vitajte/region/region-liptov
https://www.aktuality.sk/clanok/478487/13-dovodov-preco-navstivit-liptov/
https://myliptov.sme.sk/c/22101405/kam-na-liptove-zaujimave-napady-na-vylety.html

SLOVENSKÝ FOLKLÓR
Veríme, že kreatívna úloha na tento týždeň poteší mnohých fénixákov. Sme totiž na Liptove, kde sa nachádza pomyselná Mekka slovenského folklóru – Východná. Folklórny festival v liptovskej obci Východná je najstarším a najväčším folklórnym festivalom u nás. Koná sa už takmer 70 rokov a zúčastňujú sa ho vždy tisícky účinkujúcich a návštevníkov. Každoročne tu na začiatku leta ožijú bohaté ľudové tradície a Východná sa stane centrom slovenskej kultúry. Spoja sa tu tradície z celého Slovenska. A práve tradície z celého Slovenska tento týždeň chceme vidieť! Ukážte nám vaše zvyky, piesne, tance a kroje!
Fotky a videá nám posielajte na sutaze@do-fenix.sk 

Tento týždeň si dáme na ZOOMe pauzu ale nezúfajte, budúci týždeň nás čaká veľmi zaujímavá diskusia s významným hosťom. Tak sa nechajte prekvapiť!

Tešíme sa tiež, že sa zapájate do kvízov na Instagrame. InstaQUIZ o regióne Liptov nájdete na našich stories opäť v piatok popoludní.
https://www.instagram.com/do_fenix/