V druhej etape Etapovej hry  sa fénixáci v mestečku Ľahostajnovce zamerali na “Som dobrovoľník, robím dobro”
Prišlo nám naozaj veľmi veľa výstupov,  fotiek, videí a prezentácií a aj narodeninových darčekov za čo veľmi pekne ďakujeme.

To, ako sa darilo naším fénixákom v záchrane mestečka Ľahostajnovce
sa dozviete v článku nižšie.

Banská Bystrica

V Banskej Bystrici sa tvorilo z papiera a deti vyrobili kvety, ktorými obdarovali svoje maminky. Tiež sa zapojili do zbierky vrchnáčikov, ktoré pomohli postihnutému chlapčekovi Alexovi. Zapojili sa aj do výroby pozdravov, ktoré poslali do Domova sociálnych služieb pre seniorov.

 

Košická Belá

Košická belá pripravila rôznofarebné kvietočky pre maminy. S kvietkami mysleli aj na tety kuchárky a tety upratovačky.
Tiež sa venovali skrášľovaniu svojho školského okolia – detičky navrhli, aby  si vytvorili bylinkovú záhradku.
Galanta
V mesiacoch marec až máj  pokračovali v boji s ľahostajnosťou aj  v Galante a plnili rôzne úlohy. Skrášľovali si  svoje okolie výsadbou kvetín, byliniek a stromčekov. Pracovali doma spolu s rodičmi, keďže bola zatvorená a nemohli sa spolu stretávať. Zbierali tiež doma plastové vrchnáky, ktoré sme potom doniesli do klubovne a plánujú ich odovzdať v DM drogéria v Galante. Tiež zbierali  použité batérie, ktoré budú odovzdané v Seredi na ďalšie spracovanie. Vyrobili aj kvetky pre mamičky, ale aj také, ktorými si vyzdobili svoju klubovňu. Nezabudli ani na  veľkonočné pozdravy a poslali ich do domu pre seniorov Patria.  A nezabudli ani na narodeniny DO FÉNIX a vyrobili darčeky – návrhy nového loga.

 

Krásno nad Kysucou
Fénixáci si vyzdobili svoje okolie, nasadili nové stromčeky, upravili náučné chodníky a takýmto spôsobom sa zapojili do ďalšieho kola etapovej hry. Pri náročných prácach poprosili svojich starších kamarátov o pomoc. Takto urobili dobrý skutok nielen najmladší, ale aj starší členovia. Zbieranie vrchnáčikov prebieha v ZO Krásno nad Kysucou po celý rok, pretože vždy sa nájde niekto, kto práve tieto vrchnáčiky potrebuje. Naposledy ich odovzdali na nový invalidný vozík. Keďže počas Veľkonočných sviatkov  boli všetci v karanténe tak sa im nepodarilo odovzdať a ani vyrobiť veľkonočné pohľadnice, samozrejme si to vynahradili pohľadnicami ku dňu matiek. Vyrobili tiež pozdravy, srdiečka, kvety a odovzdali mamám, starým mamám a takto potešili všetky mami vo svojom okolí. Tiež vyrobili darček k 30. výročiu DO FÉNIX v podobe originálnych voňavých ruží, ktoré prišli na Ústredie poštou.

 

Krásnohorské Podhadie
V Krásnohorskom Podhradí prebiehal týždeň dobrých skutkov: Deti sa snažili robiť dobré skutky, niektorým sa darilo viac, niektorým menej. Vyrobili si krabičku dobrých skutkov, do toho vkladali svoje aktivity a v závere ich spracovali a urobili malú ZBIERKU NAŠICH DOBRÝCH SKUTKOV.
Skrášlili si aj okolie a vysadili rastlinky, ktoré zdobia triedu i školský dvor. Tiež zbierali a naďalej zbierajú plastové vrchnáky, ktoré spoločne venujú na dobrú vec – pre jedného pána, ktorý potrebuje nový invalidný vozík. Nezabudli ani na narodeniny DO FÉNIX a vyrobili nádherný darček, ktorý aj s listom poslali na Ústredie.

 

Stará Turá

V druhej etape  sa opäť rozhodli pomôcť Ľahostajnovciam.  Zorganizovali si doma online oslavu kde sme si každý upiekol muffiny a spolu sa  rozprávali, spomínali a zabávali sa. V rámci tejto oslavy odovzdali DO FÉNIX darček k 30. narodeninám v podobe básni, ktorú si môžete pozrieť TU. A ako poslednú úlohu sa rozhodli zozbierať vrchnáčiky z pet fliaš pre Sabínku Fajnorovú zo Starej Turej. Každý nazbieral koľko mohol a spravil fotku.

Trnovec nad Váhom

Fénixáci z Trnovca sa snažili pomôcť pánovi starostovi z mestečka Lahostajnovce a ukázať mu ako si skrášliť svoje okolie a svoje mestečko. Pripravili si ukážky ako možno použiť vrchnáčiky z PET fliaš, aby neskončili len tak v smetnom koši. Mali aj Týždeň dobrých skutkov a fénixáci si spísali ako svojim blízkym pomáhali a veľmi sa snažili pánovi starostovi Lahostanoviec ukázať, že ľudia si majú byť blízki a nie k sebe ľahostajný. Pomôcť tomu kto to potrebuje, starať sa o našich starkých a pomáhať aj svojim rodičom. Tiež pripravili oslavu k 30. narodeninám DO FÉNIX  a pozdrav k Veľkej noci.

Handlová

Do druhého kola sa opäť zapojili šíkovní fénixáci Handlovej. Skrášlili si svoje okolie v areáli  školy, kde sa cítia najlepšie. Vysadili si okrasné kríky ružičiek, o ktoré sa budú spoločne starať. Mladšie deti vyrábali pohľadnice a zaniesli ich do Seniorcentra v Handlovej. Taktiež zbierali  plastové vrchnáčiky, zorganizovali burzu kníh a mnoho ďalšieho, čo vám ukážeme v najbližších dňoch v samostatnom článku.

 

Košice

V Košiciach opäť bodovali. Pripravili prezentácie, videá a množstvo fotiek. K 30. výročiu vyrobili obraz s vtákom Fénixom, s ktorým im pomáhali aj rodičia. Zbierali tiež vrchnáčiky pre Emku a mnoho ďalšieho, čo vám predstavíme v najbližších dňoch.