Do etapovej hry BUDÚCNOSŤ sa aktívne zapájajú aj Fénixáci zo ZO Košice. Aj do druhej etapy sa zapojili deti v dvoch vekových kategóriách. Tí menší plnili úlohy pre prvú kategóriu (5-7 r.) a starší zasa pre druhú kategóriu (8-12 r.). Išlo im to výborne a poslali nám naozaj veľmi pekné výstupy. Ste zvedaví na to, ako sa im darilo? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Obe vekové kategórie plnili dobré skutky. Vo svojom okolí zbierali smeti, pomáhali starším ľuďom, boli láskaví k cudzím ľuďom a samozrejme aj k sebe navzájom. Pomáhali si, požičiavali pomôcky alebo vysvetľovali učivo, ktoré nepochopili. Podeliť sa vedeli aj o desiatu. Zbierať vrchnáky z plastových fľaší je ten najjednoduchší dobrý skutok, ktorý môžete spraviť. Košičania ich zbierajú dlhodobo, tento rok pre chorú Emku. Fénixáci už vedia, že všetci musia priložiť ruku k dielu, ťahajú totiž za jeden povraz.

V rámci skrášľovania svojho okolia deti vysádzali rastlinky. Niektorí stromy na záhrade, iní kvetinky na balkóne. Spravili nielen niečo pre krajšie okolie ale užili si aj príjemný čas strávený s rodinou.

Príjemné prostredie v triede vytvorili aj tieto papierové kvietky.

Počas trvania druhej etapy sme oslavovali aj Veľkú noc. Košičania splnili ďalšiu z úloh a vyrobili krásne veľkonočné pohľadnice. Musíme uznať, že sa naozaj podarili. Čo poviete?

No a na záver sme si nechali to najlepšie! Určite viete, že DO FÉNIX oslavovala v apríli svoje 30.narodeniny. Na to samozrejme nezabudol ani starosta Stano v úlohách z Ľahostajnoviec. Košičania sa toho zhostili naozaj na výbornú. Bola poriadna oslava aj s darčekmi. Mladšie deti nám venovali obraz bájneho Fénixa, po ktorom je organizácia pomenovaná a starší vyrobili prívesky na kľúče.

Ďakujeme deťom zo ZO Košice za ich skvelé aktivity a výstupy, ktoré nám z nich poslali. Okrem fotiek prišli aj prezentácie a videá. Sme radi, že sa zapájate a veríme, že takto úspešne zvládnete aj poslednú etapu.