Základná organizácia DO Fénix Handlová sa zapojila aj do druhej etapy etapovej hry BUDÚCNOSŤ.
Do plnenia úloha sa prihlásili dva kolektívy kategória 8. – 12 ročný a najstarší 13. -18.ročný.
Oba kolektívy pracovali pod vedením p. Mariky Čierničkovej a Tatiany Szabovej. A ako sa im darilo? Pozrime sa spolu.

Skrášlili si svoje okolie v areáli  školy, kde sa cítia najlepšie. Vysadili si okrasné kríky ružičiek, o ktoré sa budú spoločne starať.
Vyrábali tiež  vlastnoručne veľkonočné pohľadnice, ktorými potešili seniorov v okolí. Mladšie deti vyrábali pohľadnice a zaniesli ich do Seniorcentra v Handlovej. Škoda, že nemohli potešiť babičky a deduškov pesničkou, alebo krátkym programom. Staršie dievčatá pohľadnice rozposlali po viacerých domovoch dôchodcov po Slovenku a spravili seniorom obrovskú radosť.

Zbierka plastových vrchnákov v ZO Handlová a v škole prebieha už niekoľko rokov. Fénixáci vedia, že vrchnákmi môžu pomôcť. Mladší zistili, že vrchnáky im nahradia aj hračky a skladačky. Celé poobedie sa s vrchnákmi hrali a skladali rôzne obrazce. Mladší vrchnáky odovzdali osobne. Staršie dievčatá sa vybrali na spoločnú prechádzku a vrchnáky vhodili do vytvoreného srdca na Handlovskom námestí. Vrchnáky poputovali Martinke z Handlovej.

Keďže všetci veľmi radi čítajú, vybrali si úlohu zorganizovať aj burzu kníh. Burza prebiehala online cez facebook.
Najväčšia výzva pre deti bola vymyslieť darček pre organizáciu Fénix k jej 30. výročiu. Deti s vedúcou Marikou sa rozhodli pripraviť darček, ktorým bol  vankúšik s logom Fénixu. Staršie prišli s výborným nápadom. Je to predsa Fénix, tak prečo nevyrobiť Fénixa! A už to išlo, predstavy, myšlienky a tvorba krásneho, veľkého, priestorového vtáka Fénixa.

Handlovskí Fénixáci zablahoželali pracovníkom Ústredia pri návšteve v  ZO Handlová 12.5.2021 a
odovzdali aj vyrobené pohľadnice a darček.
Viac o činnosti DO Fénix Handlová nájdete na sociálnych sieťach: Facebok- Detská organizácia Fénix Handlová