V našej ceste po Slovensku pokračujeme a z juhu sa vraciame späť na sever. Opúšťame Podunajsko a vyrážame do Tatier! Tento týždeň spoznáme dva regióny, ktoré sú súčasťou Horného Spiša ale my sme sa rozhodli predstaviť ich osobitne. Tatry a Zamagurie sú totiž najkrajšími kútmi Slovenska. Celé územie Tatier tvorí najväčší a najstarší národný park u nás – Tatranský národný park a Zamagurie zasa najmenší národný par – Pieninský národný park. Oba ponúkajú krásnu prírodu, ktorá tvorila našu národnú históriu. Dalo by sa o nich napísať veľa a ani zďaleka sa nám všetko nezmestilo na plagátik. Ak by ste sa chceli dozvedieť viac, prikladáme linky na zaujímavé stránky:
https://www.tatry.sk/tipy-na-vylety/zaujimavosti/
https://zaujimavysvet.webnoviny.sk/11-faktov-o-zrejme-najvacsej-slovenskej-pyche-ktorou-su-vysoke-tatry/
https://regiontatry.sk/region/10-prirodnych-naj/
http://www.pieniny.sk/ciele/zamagurie/zamagurie.html 
https://www.kamnavylet.sk/sk/atrakcia/ganovsky-gejzir-ganovce
https://www.tatryspispieniny.sk/sk/

Tatry sú rajom lyžiarov, skialpinistov a v lete najmä turistov. Preto nás tento týždeň zaujímajú vaše turistické úspechy. Hovorí sa, že Tatry by mal aspoň raz v živote navštíviť každý Slovák. Navštívili ste ich a dosiahli ste na niektorý z vrcholov? Pochváľte sa nám! Vaše fotky a príbehy posielajte na sutaze@do-fenix.sk

Po dvojtýždňovej prestávke vás pozývame aj na ZOOM diskusiu. Uvidíme sa tradične vo štvrtok (3.júna) o 16:00. Tentokrát prijal naše pozvanie dlhoročný Fénixák a bývalý predseda ZO Nová Dubnica a ZO Veľká Lomnica, Mirko Zavacký. Určite sa máte na čo tešiť. Pripojiť sa môžete TU: