Značku kvality vytvorilo Centrum Dobrovoľníctva v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií. Sú to prvé slovenské štandardy kvality manažmentu, vďaka ktorým bude samozrejmé, ktoré dobrovoľnícke organizácie robia svoju prácu kvalitne.
Celoslovenský Fénix dostal značku kvality na začiatku roka a zatiaľ ju na základe mnohých kritérii
udelil štyrom základným organizáciám.

Značku kvality “S dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami to vieme!” prišla Handlovským Fénixákom odovzdať Riaditeľka ústredia Detskej organizácie Fénix  Evka Pintérová a koordinátorka dobrovoľníkov Terka Nikodemová. Fénixáci z Handlovej cenu prebrali vo veľkom. Pozvaní boli dobrovoľníci všetkých vekových kategórii: deti, mladí ľudia, rodičia ale aj Fénixáci-seniori.
Podporiť ich prišlo aj zastúpenie z mestského úradu, ktorí im darčekovými predmetmi pripomenuli, že mesto Handlová oslavuje výročie naraz s Fénixom – Fénix tridsiatku a Handlová 645-ku. Okrem prezentácie a občerstvenia si fénixáčky pripravili aj krátky program a po formálnej časti programu sa v čítarni na ZŠ MC rozoznela vrava. Voľný čas sa naplno využil debatami o projektoch, aktivitách, spomínaním na spoločne strávené chvíle ale aj plánovaním. Handlovčania boli veľmi radi, že značku kvality dostali práve k nášmu 30. výročiu a o to viac,  že si ocenenie mohli prevziať po dlhej dobe naživo.
Ďakujeme všetkým, ktorí robia Handlovský Fénix Fénixom, bez Vás by sme to nezvládli.