O tom, ako Handlovčania odštartovali Letnú školičku už viete, ale ako to dopadlo? Fénixáci z Handlovej pokračovali v učení hrou v Bojnickej zoo, kde sa so všetkými zvieratkami v klietkach, výbehoch, rybníkoch, viváriu, akváriách a voliérach učili prírodovedu a biológiu.

Všetkých zaujala veľká ZOO logická hra, v ktorej sa deti dozvedeli mnoho zaujímavostí a plnili rôzne zaujímavé úlohy. Vedeli ste , že naša zoo chová slony ako jediná na Slovensku od roku 1984. Slonice Maja a Gula boli dovezené z afrického štátu Zimbabwe, kde boli odchytené v prírode ako opustené mláďatá. Pavilón slonov prešiel rozsiahlou  rekonštrukciou a modernizáciou.

Štvrtý deň strávili v škole, okrem bežných predmetov ich čakala téma “Liečivé rastliny okolo nás”  K tejto téme im prišiel prednášať miestny odborník na faunu a flóru v Handlovej, pán Arpád Koszta. Po veselej prednáške a interaktívnom bylinkovom pexese  sa vrhli na vyrábanie a tvorenie – musia predsa mať produkty na veľký trh kráľa Dalibora. Vyrobili  náramky, vejáre, záložky, čačky a na rýnku nesmela chýbať veštica a strelnica. Letnú školu ukončili na okrasných rybníkoch na Remate, kde sme sa vyšantili. Splnili úlohy z pracovných listov. A už ich čakala posledná  skúška ohňom – kto v tomto pekelnom teple zvládne krátku túru z Rematy až domov? Zvládli to! A túto letnú školu zapečatili spoteným objatím :)

zapečatili spoteným objatím :)