Už druhý rok odštartovali letné prázdniny v Handlovej Letnou školou, školičkou.

Čo prežilo 20 handlovských fénixákov v prvé dva dni?
Prvý deň sa zoznámili v rannom kruhu, stužkami žltými a zelenými sa rozdelili do tímov Veľkých a Malých. Keďže sú všetci dobrí kamaráti, našli  si školičkového „súrodenca“, s ktorým majú druhú stužku rovnakej farby a budú na seba navzájom dávať pozor. Po učení – čítaní, písaní, počítaní
a anglických rozprávkach  spoznali Zem kráľa Dalibora. Postavili si hrad – Hrad kráľa Dalibora s krásnym kvetinovým altánkom a zároveň splnili  ďalšie úlohy o hradoch a zámkoch.
V piatok sa cestovalo do Zvolena. Čakala ich vlastiveda a dejepis. Navštívili tiež Pustý hrad. Po krátkej vychádzke po náučnom chodníku boli v cieli. Trochu si potrebovali oddýchnuť – vychádzka niektorých unavila. Na hrade si prečítali povesť Jozefa Cígera Hronského – Zvolenský Pustý hrad. Keďže sú všetci dobrý kamaráti, pri čítaní sa striedali. Na hrade ich čakala ďalšia etapa hry Zem kráľa Dalibora, ktorou bola Hradná hra. Vedeli ste že náučný chodník má 20 zastávok? Už nech je utorok, aby mohli pokračovať v dobrodružnej škole školičke spolu!