Od apríla do júna sme boli na potulkách s kamarátom KUBOM, ktorý nás sprevádzal jeho digitálnou knižnicou. Počas potuliek deti prečítali množstvo kníh, spoznali nové príbehy, hrdinov a zažili s nimi množstvo dobrodružstiev. Popri čítaní príbehov z Kubovej knižnice fénixáci plnili úlohy so svojimi vedúcimi. V apríli deti vytvárali reklamy, propagovali čítanie kníh, natáčali videa. V máji sme si mohli pozrieť nádherné ilustrácie v podaní fénixákov a jún patril obľúbeným knihám.

Leto už začalo a možno bude kniha aj vašim dobrým spoločníkom počas letných prázdnin, ak neviete akú knižku si zbaliť nahliadnite aj do digitálnej knižnice KUBO, kde nájdete  veľký výber a knižky budú vždy po ruke.

Naše potulky sú na konci. Do čítania sa zapojilo 16 základných organizácii DO FÉNIX a aj fénixáci s rodičmi  Ocenenie najlepší čitatelia si zaslúžia všetky kolektívy, deti a ich rodičia. Veríme, že v čítaní budú všetci  pokračovať a budú mať z toho takú radosť ako počas nášho projektu. Najobľúbenejšími knihami boli: Bola raz jedna trieda, O psíčkovi a Mačičke, Hbokomorské rozprávky, Mach a Šebestová….a mnoho ďalších.

Ročné predplatné od  digitálnej knižnice KUBO  získavajú 3 víťazi:

DO FÉNIX Zemplínska Teplica

DO FÉNIX Krásnohorské Podhradie

DO FÉNIX Handlová

Tu je pár tipov od našich fénixákov na knižky, ktoré si treba prečítať: