Projekt S Fénixom po Slovensku sme rozbehli ešte vo februári. Počas 19 týždňov sme spoločne precestovali takmer celú našu krajinu. Navštívili sme regióny na západe, na východe, na juhu aj na severe. Takmer každý štvrtok sme organizovali online prezentácie na ZOOMe, v ktorých sme privítali naozaj vzácnych hostí. Medzi nimi napríklad pána Ivana Hromadu z Ministerstva vnútra SR, ktorý nám porozprával o svojom rodnom regióne Tekov alebo pána riaditeľa ZŠ Krásnohorské Podhradie, Ladislava Mikulu, ktorý predstavil Gemer. Okrem externých hostí prezentácie robili aj naši dobrovoľníci, členovia a predsedovia ZO. Spomenieme napríklad Jožka Talaroviča, Mirka Telepovského, Mirka Zavackého alebo Mišku Revajovú. Každý týždeň ste tiež mali možnosť odpovedať na otázky v kvíze na Instagrame. Práve InstaQUIZy boli veľmi obľúbené a tí, ktorí sa do nich aktívne zapájali mali možnosť získavať dieliky skladačky – Fénixovej mapy Slovenska.

Fénixova mapa Slovenska je zároveň pexeso.

 

Kreatívne úlohy zverejňované na našej internetovej stránke a Facebooku najlepšie plnil Ondrej „Krko“ Kokavec zo ZO Stará Turá. Doma zostrojil aj takúto sopku.

V posledných dňoch sme na ústredí vyhodnocovali tých najlepších a certifikáty aj darčeky sú už na ceste k nim.

 

Ako poďakovanie za prezentácie posielame malú pozornosť aj dobrovoľníkom a vedúcim, ktorí si na nás našli čas aj počas tohto náročného obdobia. Za to im veľmi pekne ďakujeme. Ich prezentácie sú k dispozícii a ak by ste mali záujem ich využiť vo svojej činnosti, píšte na terka@do-fenix.sk alebo fenix@do-fenix.sk